IFK Malmö P97 tog på söndagen en övertygande seger mot FC Rosengård i P16 Sydvästra grupp B. Segersiffrorna skrevs till 9-1 efter 4-0 i halvtid. 

Inledningsvis hade Rosengård det större bollinnehavet och 1-0 i tredje minuten kom efter en snabb omställning då Gabriel Ernst med sin snabbhet kom loss och behärskat placerade bollen förbi FCR:s målvakt. 

Det dröjde fram till 25-30 minuter innan IFK tog över spelmässigt, Farid Razwan och Mohammed Ghaleb fick allt mer kontroll över mittfältet.

 
2-0-målet gjorde Hamza El Mohamad efter en fantastisk framspelning från Ali Hadrous och det var inledningen på Hamzas målshow mot FCR. När matchen var slut hade Hamza hunnit göra ytterligare tre mål.
 
En utvisning på en bortaspelare i 33:e minuten, då han tog med hands för att hindra ett skott från Hamza, hjälpte onekligen IFK-spelarna att kontrollera matchen. Straffen efter handsen konverterade Farid till 3-0. 
 
Mohammed Ghaleb hade, liksom i förra matchen, en roll som defensiv mittfältare och lyckades mycket väl i både det defensiva och offensiva arbetet. Han rör sig över stora ytor och är konstruktiv. Hans partner som defensiv mittfältare, Farid Razwan, gjorde som vanligt en bra insats, hans bollvinnande är guld värt för laget.
 
Elmin Sefoski ska också ha mycket beröm för sitt inhopp. Hans arbetskapacitet är mycket stor och hans beslut när han har bollen är både snabba och effektiva för laget.
 
Hamza El Mohamad ska också ha beröm, tre mål mot Anderslöv förra veckan följdes upp av fyra mål mot FCR. Hamza har på sistone växt som spelare, håller sig lugn och har en fin förmåga att hitta rätt med skotten mot mål.
 
Toppstriden spetsades till i och med att serieledande Tomelilla förlorade denna helgen. Tre lag har dragit ifrån övriga lag och glädjande nog är IFK:s P97 ett av de lagen, endast tre poäng från serieettan.

Assist: 1-0 Hamza El Mohamad (passning), 2-0 Ali Hadrous (passning), 5-0 Mohammed Ghaleb (passning), 9-1 Hamza El Mohamad (passning).  

Startelvan (4-2-3-1): Amear Qasim – Omar Al Asfar, Benjamin Stangenfjord, Ernad Mavric, Kafi Ismael – Farid Razwan (lk), Mohammed Ghaleb – Mihaly Szeregnyi, Ali Hadrous, Gabriel Ernst – Hamza El Mohamad.  Avbytare: Elmin Sefoski (Ali Hadrous 25), Filip Alisic (Mihaly Szeregnyi 29), Oliver Wernicki (Omar Al Asfar 41), Kader Saead Cali (Ernad Mavric 41),

Matchens lirare: Mohammed Ghaleb.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusblå tröja/ljusblåa byxor/svarta strumpor (Amear Qasim).  

FC Rosengård
Matchdräkt:
 Vit tröja/vita byxor/blåa strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:  Ja.

Speltid, första halvlek: 42.00.
Speltid, andra halvlek: 41.00.

FOTNOT: Farid Razwans 3-0-mål kom på straff efter det att Hamza El Mohamad skjutit och en FCR-spelare räddat med handen.