IFK Malmös damlag växlade tillbaka in på rätt spår igen i division 4 Sydvästra genom 1-0 (1-0) borta mot Blentarps BK.

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

Detta var en match som vi genomförde på ett mycket bra sätt. Försvarsspelet fungerade över hela planen, vi hade ett bra passningsspel och förde spelet under större delen av den nästan 95 minuter långa tillställningen.

Vi borde dock gjort något mål till för nu blev det onödigt spännande när Blentarp tryckte på i andra halvlek i jakten på kvittering och vår målvakt, Camilla Rahmberg, fick göra några bra ingripanden då det behövdes som mest.

Ny tar vi nya tag inför vårsäsongens sista match, tillika seriefinal, borta mot Korpföreningen Malmö Fotboll.

Assist:

Startelvan, första halvlek (4-2-3-1): Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Hanna Knutsson, Jannika Nilsson – Ida Lagerkvist, Malin Tufvesson – Caroline Lund, Josefine Björkegren, Stephanie Lund – Maja Skans. Avbytare: Farah Sobhie (Stephanie Lund 10), Nicole Malmqvist (Caroline Lund 36).

Startelvan, andra halvlek (4-2-3-1):
 Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Hanna Knutsson, Jannika Nilsson – Ida Lagerkvist, Malin Tufvesson – Caroline Lund, Josefine Björkegren, Stephanie Lund – Maja Skans. Avbytare: Farah Sobhie, Nicole Malmqvist.

Matchens lirare:
Frida Emanuelsson..

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor.  

Blentarps BK
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Rosa tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.  

Speltid, första halvlek: 45.30.
Speltid, andra halvlek: 49.00.

FOTNOT. Caroline Lunds 1-0-mål kom på en målvaktsretur efter skott från Maja Skans. De två sista varningarna utdelades under den första stopptidsminuten i andra halvlek.