Serieledande IFK Malmös P98 tog på lördagen sin sjätte raka seger i P15 Skåne grupp C då det blev 4-0 (0-0) i bortamatchen mot IFK Klagshamn.

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

Glädjande för P98 är att flera av spelarna varit med och provat på U-laget. Välförtjänt. Det ställde dock oss i en position med funderingar hur laget skulle formeras. Under veckan hade vi tränat mycket på försvarsspel och då vi inte hållit nollan en enda match i år fick killarna uppgiften att just hålla nollan då vi visste att vi skulle göra mål.
 
När matchen väl kom igång tog vi tag i spelet och skapade omgående röra i Klagshamns straffområde. Första halvlek var inte mycket att säga någonting om. Vi skapade en hel del halvchanser, borde fått straffspark, fick mål bortdömda och missade frilägen. 

Således hade vi kontroll över spelet. Dock gjorde vi det lite för komplicerat och tog ett par tillslag mer än vad som behövdes. Enda orosmoment var längre bollar från hemmalaget som kunde överaska oss i vår press, men mer än ett skott som gick i stolpen var det inte.
 
I halvtid pratade vi om vikten att inte göra det så svårt för sig, passningar och rörlighet i kombination med enkelhet. Det var metoden. 

Andra halvlek startade med att vi verkligen kom igång med det som vi är bra på. Vi kom ofta i djupledslöpningar från alla håll och kanter och gav Klagshamns försvar mycket att göra.

Efter att ha missat toppchans på toppchans kom äntligen 1-0. Sedan rullade det på och 15 minuter senare stod det 3-0. Fortfarande var vi bra försvarsmässigt och hade kontrollen. Vi hann med att göra ett mål till och samtidigt missa många fler chanser innan domaren blåste av för full tid.

Jag är mycket nöjd med hur vi tog oss an matchen. Det dröjde lite innan positionsspelet satt, men när det väl gjorde det var det oerhört stabilt. En av våra bästa matcher sett till stabiliteten försvarsmässigt, vilket var syftet i dag. Offensivt vet vi att vi är urstarka och skapar chanser till många mål och tänk om vi någon gång kunde sätta åtminstone 50 procent av lägena. 

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 0-1 Javid Hosseini, 0-2 Wael Chemali, 0-3 Ilir Tahiri, 0-4 Hajdar Wali. 

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Amar Burmic, Emanuel Behi Åkesson – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Adam Daoud – John Ebere Ekeh, Philip Schäfer. Avbytare: Mahmoud Abou Hechme (Adam Daoud 25), Antonio Dinoni (lk, Emanuel Behi Åkesson 25), Javid Hosseini (Philip Schäfer 27), Ahmed El Jaouni (Iras Feras Alyaz 55). 

Matchens lirare: Omar El-Ali.

Matchdräkt: Gula tröjor (med gröna västar ovanpå)/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Omar El-Ali).

IFK Klagshamn
Matchdräkt:
Gula tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.