IFK Malmös damlag såg ut att vinna seriefinalen i division 4 Sydvästra mot Korpföreningen Malmö Fotboll, men tappade snöpligt till oavgjort, 1-1 (1-0), då det bara återstod en dryg minut av ordinarie tid. 

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

Spelmässigt gjorde vi vår bästa match för säsongen med ett bra passningsspel och där vi följde taktiken som vi hade lagt upp från början. De tilläts inte att komma till många avslut och vårt försvarsspel fungerade över hela planen.

I andra halvlek flyttade Korpen upp mer folk och kunde få till lite tryck på oss utan att skapa några farliga chanser. Vi fortsatte att spela efter vår taktik och åstadkom en del riktigt bra lägen där Louise Anderssons ribbskott var det farligaste. Bollen såg ut att studsa ner innanför linjen, alltså mål, men domaren stod alldeles för långtifrån för att kunna se detta. 

Så hände det i näst sista minuten. Det blev en tilltrasslad situation vid sidlinjen där vi tappade bollen och de slog en bra passning ut till sin anfallare som stod mellan Ida Lagerqvist och Frida Emanuelsson, varpå deras första riktiga skott på mål gick in. 

Nu går vi på sommaruppehåll med en positiv avslutning och hoppas att alla skadade och lite halvkrassliga är tillbaka friska och krya när vi drar igång träningen igen i slutet av juli. Ha en trevlig sommar allihop och ladda nu batterierna för en härlig höstsäsong.

Assist:

Startelvan, första halvlek (4-2-3-1):  Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Josefin Karlsson – Josefine Björkegren, Malin Tufvesson – Louise Andersson, Emma Ekdahl, Stephanie Lund – Farah Sobhie. Avbytare: Xheneta Dedinca (Stephanie Lund 10), Jannika Nilsson (Xheneta Dedinca 17), Maja Skans (Emma Ekdahl 22), Nicole Malmqvist, Angelica Landgren (målvakt).

Startelvan, andra halvlek (4-2-3-1):
 Camilla Rahmberg – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Josefin Karlsson – Josefine Björkegren, Malin Tufvesson – Louise Andersson, Emma Ekdahl, Stephanie Lund – Maja Skans. Avbytare: Farah Sobhie, Jannika Nilsson, Nicole Malmqvist, Xheneta Dedinca, Angelica Landgren (målvakt).

Matchens lirare:
Ida Lagerqvist.

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Camilla Rahmberg).  

Korpföreningen Malmö Fotboll
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.   

Speltid, första halvlek: 45.30.
Speltid, andra halvlek: 45.40.

FOTNOT. Farah Sobhies 1-0-mål kom på en målvaktsretur efter frispark från Josefine Björkegren.