Ekeh sköt P98 till MM-semifinal

Skyttekungen John Ebere Ekeh stod för inte mindre än fem (!) fullträffar när IFK Malmös P98 avancerade till semifinal i Malmömästerskapet genom utklassningsseger mot Kulladals FF, 6-1 (5-0). 

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

I den första halvleken inledde vi ganska dåligt. Vi gick oftast in på varandras positioner, spelade fel och bristen på rörelse var påtaglig. Inget som vi inte är ovana vid då vi av någon anledning ofta startar matcherna lite slarvigt.

Men desto mer halvleken gick började vi hitta våra positioner och snart hade vi börjat etablera press mot motståndarlaget. Efter en stund med halvchanser gjorde vi första målet och det kändes som att allting föll på plats. Av bara farten blev det fem mål på mindre än tio minuter. 

Det dröjde inte särskilt länge i andra halvlek innan hela spelplanen behövde ritas om. Vi fick nämligen målvakten Omar El-Ali utvisad på en målchansutvisning. 

Ibland tycker jag att vi försökte vara lika offensiva även med en man mindre, vilket är ett bra betyg på viljan att vinna. Dock får vi emellanåt tänka till så att vi inte gör bort oss. Innan matchen slutade hann båda lagen göra mål fram till 6-1. 

Om man inte räknar med de första 20 minuterna är jag riktigt nöjd med vår prestation. Vi gjorde det som vi skulle göra och det var underbart att se. Hela laget ska ha beröm, men trots detta måste vi träna lite mer på positionsspelet då vi ibland går in i varandras zoner.
 
Hur som helst, avancemang i MM och semifinal väntar till hösten.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 0-1 Wael Chemali, 0-2 John Ebere Ekeh, 0-3 Ilir Tahiri, 0-4 Ilir Tahiri, 0-5 Adam Daoud, 1-6 Philip Schäfer. 

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Amar Burmic  – Ilir Tahiri, Ahmed El Jaouni, Wael Chemali, Mahmoud Abou Hechme – Javid Hosseini, John Ebere Ekeh. Avbytare: Adam Daoud (Mahmoud Abou Hechme 21), Philip Schäfer (Javid Hosseini 30), Iras Feras Alyaz (Ahmed El Jaouni 30), Mario Andersson Saavedra (Wael Chemali 41), Sari Saad Salem (Mario Anderson Saavedra 60).

Matchens lirare: John Ebere Ekeh.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Omar El-Ali).

Kulladals FF
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor. 

FOTNOT. Mahmoud Abou Hechme fick ikläda sig målvaktsrollen efter att Omar El-Ali åkt på en målchansutvisning i den 50:e minuten.