IFK Malmös P98 är bara en match från serieseger i P15 Skåne grupp C efter att ha vunnit hemmamötet mot IK Wormo med hela 9-1 (5-0). 

Inför den sista omgången har "di gule" tre poäng och sex plusmål på tvåan Eriksfälts FF. Därmed räcker ett oavgjort resultat borta mot Kulladals FF.

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

Vi rivstartade matchen genom att göra fyra mål på tio minuter och vårt passningsspel, rörelse och vilja att attackera ställde till mycket bekymmer för Wormo.Efter det lugnade spelet ner sig en aning, men vi hade full kontroll på matchen.

Före pausvilan hade vi hunnit göra med att göra ett mål till och det kunde ha blivit många fler. Jag vet inte om vi var så bra, eller det faktum att Wormo kom igång med sin uppvärmning sent och därmed inte kändes fullt redo, påverkade. Oavsett gjorde vi en oerhört bra halvlek. 

I andra halvlek fortsatte vi där vi slutade och skapade chans på chans med total kontroll över händelserna. På samma sätt som före paus gjorde vi ett par mål till, men det kunde lika gärna ha blivit fler. Tråkigt var dock att vi släppte in ett mål ett tjusigt skott i slutminuterna, fast sådan är fotbollen.
 
Som helhet är jag mycket nöjd med laget. Vi försökte att hålla bollen på marken, slog väldigt fina instick, utmanade och var offensiva. Samtidigt börjar vi sakta, men säkert, bli stabilare när vi försvarar med press, understöd, markering och täckning av ytor. 

Nästa lördag möter vi Kulladal i den sista seriematchen och vi ska försöka avsluta snyggt. Men även om vi för tillfället känner oss starka kommer det mycket tuffare matcher så det är viktigt att inte tro att vi har vunnit något och inte behöver prestera.

Vi måste fortfarande utvecklas individuellt och som lag för att kunna möta framtiden på bästa sätt, så fullt fokus på träningarna som återstår.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 1-0 Shqiprim Vlahija, 2-0 Javid Hosseini, 3-0 John Ebere Ekeh, 4-0 John Ebere Ekeh, 5-0 Emanuel Behi Åkesson, 6-0 John Ebere Ekeh, 8-0 Hajdar Wali, 9-0 Mahmoud Abou Hechme.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Kevin Hoxhaj – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Mahmoud Abou Hechme – John Ebere Ekeh, Javid Hosseini. Avbytare: Emanuel Behi Åkesson (Mahmoud Abou Hechme 23), Sina Shariati (Iras Feras Alyaz 23), Amar Burmic (Kevin Hoxhaj 41), Muhammad El-Qasem (Emanuel Behi Åkesson 60).

Matchens lirare: John Ebere Ekeh.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Omar El-Ali).

IK Wormo
Matchdräkt:
Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.

FOTNOT. Ilir Tahiris 7-0-mål kom på frispark.