IFK Malmös P98 avslutade storstilat med 12-1 (6-0) över Kulladals FF och tog därmed hem P15 Skåne grupp C utan att tappa en enda poäng.

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

Det är nog inte mycket som man kan säga om den här matchen där vi kom igång och skapade chanser från första till sista minuten. Vi rörde oss över stora ytor och var villiga att gå framåt samtidigt som ansvaret togs i försvarsspelet. Hela laget bidrar både framåt och bakåt. Exempelvis har backarna varit involverade i många öppnande och direkta målpassningar, vilket är roligt att se.

6-0 efter första halvlek och 12-1 till slut. Det kunde ha blivit mer, men siffrorna saknar här saknar betydelse. Viktigaste var att vi gjorde vårt jobb. 

Endast en sak kan påpekas och det är att det emellanåt är för komplicerat när vi passar. Vi tar lite väl god tid på oss när bollen ska spelas från spelare till spelare, och försöker slå öppnande passningar istället för att vårda den inom laget. Men efter 12-1 ska man bara vara nöjd och njuta av dagen. 

Vi har nu gått igenom serien med fullt antal poäng och vunnit vår MM-match. Till hösten kommer det att bli betydligt tuffare matcher så det gäller att vi inte tror att vi har nått målet utan att vi tränar ännu hårdare. För tillfället är vi riktigt bra, men vi får se vilka utmaningar vi ställs mot i framtiden.

Efter det här förtjänar ni lite vila och sedan kommer vi att köra igång igen om några veckor. Tid och datum kommer ut så småningom när serierna är spikade. Tack för denna finfina vårsäsong.

Assist: 0-1 Mahmoud Abou Hechme, 0-2 Ilir Tahiri, 0-3 Ilir Tahiri, 0-4 Mario Andersson Saavedra, 0-5 John Ebere Ekeh, 0-6 Ilir Tahiri, 0-7 Sina Shariati, 0-8 Philip Schäfer, 0-9 Hajdar Wali, 0-10 Antonio Dinoni, 1-11 Antonio Dinoni, 1-12 Hajdar Wali.  

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Amar Burmic – Mario Andersson Saavedra, Ilir Tahiri, Wael Chemali, Mahmoud Abou Hechme – Philip Schäfer, John Ebere Ekeh. Avbytare: Sina Shariati (Mario Andersson Saavedra 30), Ahmed El Jaouni (Mahmoud Abou Hechme 30), Javid Hosseini (John Ebere Ekeh 30), Iras Feras Alyaz (Wael Chemali 41).

Matchens lirare: Ilir Tahiri.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Omar El-Ali).

Kulladals FF
Matchdräkt:
Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor.