På fredagen spelade IFK Malmös P97 träningsmatch som en uppladdning inför kommande helgs seriestart. Matchen slutade med IFK-seger, 6-1.

Spelmässigt bjöd första halvlek på ganska jämnt spel, men trots det kunde "di gule" gå till halvtidsvila med ledning 5-1 efter stor effektivitet i närheten av Skurupsmålet och flera bra räddningar av Amear Qasim.

Lustigt nog uteblev målen i stort sett hela andra halvlek trots ett större bollinnehav för IFK. Rent kvalitetsmässigt var det kanske inte någon högtstående prestation av det gula manskapet, därtill sågs alltför många försök till soloframstötar, vilka ofta fastnade i Skurupsförsvaret. Stundtals visade dock laget upp snabbt och för Skurup svårfångat kortpassningsspel.

I första halvlek utmärkte sig Mihaly Szeregnyi med många snabba och farliga löpningar som med fin bollkontakt skapade oreda i Skurups backlinje. Det var utan tvivel Mishis bästa insats i den gula tröjan och prestation som lovar än mer i seriespelet. Oliver Wernicki agerade utmärkt på sin högerback, möjligen även hans bästa insats under året. 

Till sist några ord om Hamza El Mohamad. Av de sex målen som Skurup släppte in stod El Mohamad för fem stycken. Han har nu gjort imponerande tolv mål de fem senaste matcherna.

Hamza har, förutom en bra teknik, också en förmåga att få med sig bollen i trängda situationer, samt den där speciella förmågan att hitta målet, vilket utmärker framgångsrika anfallare. Vi får hoppas att vi gula supportrar får se mycket av den varan i kommande seriematcher. 

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 1-0 Farid Razwan (frispark), 2-0 Mihaly Szeregnyi (passning), 6-1 Mohammed Abdul Wadoud (passning).

Startelvan (4-2-3-1): Amear Qasim – Oliver Wernicki, Benjamin Stangenfjord, Sami Al-Khafaji, Moses Njie – Sajjad Abbas, Farid Razwan (lk) – Mihaly Szeregnyi, Guillermo Dupuy Silva, Mohammed Abdul Wadoud – Hamza El Mohamad. Avbytare: Yasir Kakar (Moses Nije 20), Filip Alisic (Guillermo Dupuy Silva 20), Kafi Ismael (Mohammed Abdul Wadoud 21), Mohammed Al-Subaihawi (målvakt, Amear Qasim 41).

Matchens lirare: Hamza El Mohamad. 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/svarta strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/vita strumpor (Amear Qasim)/Turkos tröja/svarta långbyxor/svarta strumpor (Mohammed Al-Subaihawi).  

Skurups AIF
Matchdräkt: Gröna tröjor/gröna byxor/gröna strumpor. 

IFK Malmö gjorde avspark: Nej. 

Speltid, första halvlek: 41.00.
Speltid, andra halvlek: 40.00.

FOTNOT. Hamza El Mohamads 5-1-mål kom i den första stopptidsminuten i första halvlek. .