Fransson: Vi spelade för komplicerat

Två raka målfester på hemmaplan. Nu lojt och komplicerat. Då åkte division 4 Södras suveräna serieledare IFK Malmö på ett bakslag borta mot BK Höllviken, 1-1 (1-1).  
– Spelarna trodde att de var världsmästare, suckade tränare Dan Fransson.

"HårdUnder de två senaste seriematcherna har ”gulingarna” kunnat spela ut fullständigt och bjudit publiken på riktigt fin fotboll.

Men på Höllvikens IP var det tillbaka på ruta ett.

– Precis vad jag fruktade. Vi fick inte i gång vårt passningsspel, satte inte bollarna i djupet och spelade för komplicerat, analyserade Dan Fransson.

– Det var inte den raka fotbollen som vi ska praktisera.

Trots det öppnade IFK Malmö bäst och skyttekungen Jörgen Nilsson hade ett tidigt friläge, men avslutade rakt på BKH-målvakten Oskar Axberg Lindahl.

Helt logiskt kändes det därför inte när Marcus Tinmark rann igenom och gav Höllviken ledningen redan i nionde minuten.

Efter det tappade ”di gule” spelet helt och först mot slutet av halvleken kom en liten uppryckning. Det ledde fram till Jörgen Nilssons 1-1-mål med en dryg minut kvar till pausvilan. Endrit Sahiti slog en hörna in i straffområdet där en omarkerad Nilsson inte gjorde något misstag.

– Ibland är vi mästare på att vända om hela tiden när vi behöver chanser framåt. Då hinner motståndarna samla sig, konstaterade Fransson.

– Om vi spelar på ett till två tillslag, som vid 1-1, är de chanslösa.

Tendensen höll i sig en stund i andra halvlek och resulterade i två-tre chanser, däribland en stolpträff av Martin Ingelsson, innan spelarna föll tillbaka in i gamla synder.

I slutminuterna kom Höllvikens Victor Tufvesson helt fri med IFK-målvakten Daniel Pode som dock läste av situationen och avvärjde med en benparad.

Inte undra på att IFK-tränaren mest såg svart.

– Vi började trampa och stå på boll igen. De har det sedan gammalt att det ska snurras och det går inte mot ett Höllviken som är organiserat och täpper till bakåt.

En sak var i varje fall säker.

– Jag kommer att ta ett rejält snack med killarna. Det går inte att tro att man är världsmästare bara för att ha vunnit med 7-2 matchen innan. 

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm