Inför BK Höllviken – IFK Malmö

Nio poängs serieledning i division 4 Södra är ett faktum då IFK Malmö på fredagen spelar borta mot BK Höllviken som i våras besegrades med 8-0 (!).
– En svår situation. Vi måste se upp från början, säger tränare Dan Fransson.

Så sent som förra veckan öppnade ”gulingarna” höstsäsongen på bästa tänkbara sätt, 7-2, över toppkonkurrenten Oxie SK.

Nu är det formstarka BK Höllviken, med fem raka segrar, som väntar.

– De har gått på som ett ånglok och det gäller att vi höjer kvalitén i försvaret där vi bjöd till lite för mycket mot Oxie, konstaterar Fransson.

– Höllviken är bra organiserat, med ett starkt mittfält och försvar, samt två utmärkta spjutspetsar.

IFK-tränaren ser med stor tillförsikt på uppgiften och aviserar inte några större förändringar varken i startelvan eller beträffande spelet.

– Formen känns god. Vi vann senast och har en trygghet i hela laget. Det finns ingen anledning att ändra när det rullar på, däremot kan man förbättra detaljer, säger Dan Fransson.

En sak är dock säker. Det blir en ny högerback eftersom Johan Nilsson Guiomar missar matchen på grund av studier i Linköping. I gengäld är Markus Folkesson tillbaka.

Truppen:Daniel Pode – Alexander Malmström, Alexander Nuñez Coña, Alvaro Olguin Maldonado, Beqir Hoti, Damir Becirovic, Drilon Sahiti, Endrit Sahiti, Johan Åkesson (lk), Jonas Pantelidis, Jörgen Nilsson, Jörgen Svensson, Kevin Lay, Markus Folkesson, Martin Ingelsson, Quan Pham.

FOTNOT.Truppen har samling klockan 16.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm