Ingelsson: Retfullt att inte göra tio

Ny utklassningsvinst, 6-0 (2-0), mot Sjöbo IF utökade serieledande IFK Malmös försprång till tio poäng. Trots det suktade division 4 Södras suverän efter mer.    
– Lite retfullt. Vi hade världens läge att göra tio mål, sade tvåmålsskytten Martin Ingelsson.

Flera gånger har de överlägsna ”gulingarna” bara varit någon fullträff från att fixa tvåsiffrigt hemma på Malmö "TvåmålsskyttenStadion, men inte orkat hela vägen.

Ny chans mot Sjöbo och med total dominans i 90 minuter var det upplagt för att lyckas.

– Det är lite så. Hela säsongen har vi legat nära och gärna velat göra de där tio målen som alltid är lite speciellt, konstaterade Martin Ingelsson.

– I dag (läs söndag) hade vi världens läge, men tyvärr gick kvalitén ner efter fyran.

Ingelsson, som var anfallare i Jörgen Nilssons frånvaro, öppnade också själv målskyttet när han kom fri och gjorde 1-0 i 21:e minuten.  Detta på ett lågt inlägg från Alvaro Olguin Maldonado.

Drygt tre minuter före paus höll sig sedan Alexander Nuñez Coña framme och satte 2-0 på halvvolley.

Martin Ingelssons andra mål för dagen föll i 53:e minuten och liksom vid ettan var det Alvaro Olguin Maldonado som stod för förarbetet med ett inlägg.

– Vi gjorde ungefär vad som krävdes. Det kändes som att vi hela tiden hade en växel till att lägga in, analyserade 28-åringen.

– Jag skapade ett par bra lägen till, men som tur var fick jag i varje fall sätta dit två.

Endrit Sahiti hann bara vara på planen i en halv minut innan han fixade 4-0 på ett inspel från Ingelsson i 63:e minuten.

Jonas Pantelidis träffade rätt med pannan sju minuter senare och Pantelidis låg även bakom skottet som ändrade riktning på ett huvud fram till 6-0 i 74:e minuten.

Därefter stannade målfabrikationen upp.

– Självklart är vi nöjda. Det är inte lätt att slå lag som krigar för sin existens. Sex mål i seniorfotboll är bra och framförallt höll vi nollan som vi inte gjort på en tid, myste tränare Dan Fransson.

– Sedan att siffrorna blev lite i underkant är en annan sak.

Spelmässigt tyckte han också att matchen var ett steg i rätt riktning.  

– Vi fick upp lite bättre bolltempo i andra halvlek fast vi sprang mycket offside, och djupledsspelet börjar sitta igen.

I slutminuterna tvingades Damir Becirovic lämna planen efter att ha fått sitt andra gula kort under halvleken och är därmed avstängd i nästa omgång borta mot ÖT Smygehuk FF. Det är även Johan Nilsson Guiomar som drog på sig sin tredje varning precis innan utbytet i 76:e minuten.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm