IFK Malmö upp i division 3

Hårt favorittippade IFK Malmö säkrade på lördagen avancemang till division 3 genom stabila 2-0 (1-0) borta mot Kulladals FF.
– Precis det som vi har väntat på hela året, jublade Alvaro Olguin Maldonado.

 "Alvaro”Gulingarnas” första serievinst sedan 2006 är ett faktum med nio poäng och 42 plusmåls försprång inför de tre sista omgångarna.  

Inte ens tränare Dan Fransson kan nu undgå att se uppdraget som slutfört.  

– Det känns hyfsat klart. Jag tror inte vi släpper in 16 mål i snitt i de tre matcherna som är kvar och inte gör någonting framåt, konstaterade han.

Firandet efter slutsignalen på Kulladals IP går dock knappast till historien. Det bjöds på segersång och ringdans, ingenting mer.

Champagnen hade den gula ledningen valt att lämna hemma – för fortsatt kylning.  

– Man behöver inte stoja upp sig för mycket. Det finns en motståndare på andra sidan som måste respekteras, förklarade Dan Fransson.

– Och det kommer fler tillfällen att jubla. Vi har en hemmamatch igen nästa helg.

Triumfen över Kulladals FF var mest en formsak. Skyttekungen Jörgen Nilsson öppnade målskyttet redan i tredje minuten då han tryckte in 1-0 på ett inspel från Damir Becirovic.

"Gult2-0 kom drygt fyra minuter in på andra halvlek efter att Alvaro Olguin Maldonado slagit till på volley strax utanför straffområdet. Ett mål som gjorde honom så glad att han firade med en volt.

– Ibland får man bjuda på någonting, skrattade innermittfältaren.

I 83:e minuten kunde Jörgen Nilsson också kosta på sig lyxen att skjuta en straff i stolpen efter det att Martin Ingelsson (vem annars!?) blivit fälld.

– Vi visste att Kulladal var bra och de hade sina lägen, men vi ställde om i de situationerna vi skulle och det känns lite synd att vi inte fick göra ett mål till, sade Fransson som gärna ville plussa lite extra för målvakten Daniel Pode.

– Han vet vad han gör, pojken. Det var många fina räddningar, återigen.

En viss IFK-veterans uppoffrande mittbacksspel kom även på tal.  

– Jörgen Svensson är fantastisk och ska adlas. Han bryr sig inte om det är hål i strumpan eller insidan saknas i shortsen, jobbet görs ändå.

Hur ska du fira i kväll?

– Hem och dricka några öl, samt lyssna på Dan Hylander, den bästa musikern i Sverige.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm