IFK Malmö spelade oavgjort

Seriesegrande IFK Malmö fixade på lördagen oavgjort, 1-1 (1-0), borta mot Genarps IF, och undanröjde därmed även det sista mikroskopiska hotet att kunna bli passerat.
– Nu har vi slagit sista spiken i kistan. Uppdraget slutfört, myste tränare Dan Fransson.

Med en hel del förhinder och flera småskadade spelare på planen, grämde sig tränare Fransson i"Jonasnte det minsta över den uteblivna triumfen.

– Sett till förutsättningarna presterade vi det vi kunde. 1-1 var ett bra resultat, tyckte han. 

Jonas Pantelidis, som spelade med smärtor i baksidan av ena låret, gav "di gule” ledningen drygt tio minuter före paus. Endrit Sahiti hittade över med ett inlägg till Pantelidis som ur snäv vinkel mästerligt skruvade in bollen i bortre hörnet.

Genarps 1-1-kvittering föll i 57:e minuten efter att Eric Sahlin kyligt förvaltat en straff orsakad av Patrik Larsson.

– Vi försökte införa att det var inställning som gällde, att verkligen göra sitt yttersta, och det gjorde grabbarna. Det är vi nöjda med, konstaterade Dan Fransson.  

– En poäng behövdes för att vinna serien och den tog vi.  

Han hade också full förståelse för att man inte riktigt lyckades få till avsluten när de heta chanserna uppstod under framförallt andra halvlek.

– Inte så konstigt med flera halvskadade spelare däruppe, menade IFK-tränaren som i första hand tänkte på Tom Stensson (ryggsmärtor), Beqir Hoti (baksidan av låret) och Jonas Pantelidis  (dito).

Alexander Nuñez Coña och Alvaro Olguin Maldonado svarade för ett gott dagsverke på innermittfältet. 

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm