Uppdraget att ta upp IFK Trelleborg i division 2 lyckades inte. Nu är tanken att 42-årige Malik Sesay ska göra det i rollen som ny tränare i IFK Malmö, där han efterträder Dan Fransson.
– Jag vill gärna vara med på den resan, säger Malik Sesay till ifkmalmo.se.

 
De där två veckorna för tränarrekrytering som det pratades om när ”gulingarna” såg sig själva som"Malik klara seriesegrare den 14 september gick inte att hålla.

Men på tisdagen stod det klart att IFK Malmö hämtar sin nye tränare hos Trelleborgskamraterna. 

– En oerhört inspirerande uppgift. Det är en klubb som alltid är intressant för tränare, speciellt när de gjort en sådan här satsning med många namnkunniga spelare, konstaterar Malik Sesay.

Han har haft ansvaret för IFK Trelleborg under de tre senaste åren och anser sig nu redo att anta en ny utmaning.

– Man kände en besvikelse över att ha missat kvalspel med tre matcher kvar. Då var det precis som att energin gick ur mig, men sedan kvittrade några fåglar och när IFK sökte nytt bestämde jag mig för att ta kontakt. 

Sesay lockas framförallt av IFK Malmös höga målsättning att åter bli en klubb som intresserar mer än de närmast sörjande.

Och med andra ord, avancera i seriesystemet. 

– Målsättningen, division 1 år 2016-2017, tycker jag är klockren. Och kan jag motivera killarna, samt få in ett par duktiga spelare till, blir vi mycket farliga 2014.

– Redan nu har vi en fantastisk trupp för trean, och mer är på gång. 

Det märks att 42-åringen längtar efter att få sätta igång även om uppdraget officiellt startar först den 1 november.

– Jag vill gärna vara med på resan, IFK Malmö ska spela betydligt högre upp än division 3, säger Malik Sesay som skrivit på ett ettårskontrakt.

Samtidigt tar han med sig erfarenheterna från de senaste åren i trean, särskilt 2013 som slutade i en besvikelse för hårdsatsande IFK Trelleborg.

– Det har lärt mig att vi hade en bra trupp, men det finns inga lätta matcher. Hårt jobb är vad som gäller för att vinna och det kommer jag att betona för spelarna.

Peter Malik Sesay är förresten inte helt obekant med IFK Malmö. 1993 var han i klubben som aktiv, då under födelsenamnet Peter Andersson.

– Lite mysigt är det att vara tillbaka. Som spelare var jag med om att ta upp IFK i division 2, och att upprepa det som tränare hade varit en fantastisk känsla. 

Till sin hjälp får han jämngamle Björn Ågren, tidigare BK Flagg och FBK Balkan, men senast i IF Lödde.

Två nya spelare är också klara, den 24-årige försvararen Ahmedin Sudic som återvänder efter en säsong i BK Olympic och målvakten Andreas Boman, 24, från Svedala IF.

– En gammal guling och en lovande målvakt. Det är en bra början, menar Sesay.

Ordförande Sten Thynell hälsar Malik Sesay varmt välkommen till klubben.

– Hans goda vitsord och årets prestation med IFK Trelleborg imponerar på mig, snuddande nära kval till division 2 och bara 19 insläppta mål.

– Samtidigt vill jag tacka Dan Fransson och Esad Pendek för en väl genomförd säsong 2013.

Text: Michael Lindholm
Foto: Fotbollskåne 2013