Ramadan till IFK Malmö

Tre och ett halvt år efter flytten till Helsingborgs IF är anfallaren Mohamed Ramadan tillbaka i Malmö. Nu med uppdraget att föra upp nykomlingen IFK Malmö i division 2. 
– Det finns ingenting annat. Vi ska vinna serien, säger 22-åringen till ifkmalmo.se.

"DenStrax före jul stod det klart att Kvarnby IK-fostrade Ramadan inte skulle fortsätta i HIF och därmed även lämna deras lag i tvåan, Helsingborgs IF Akademi.
 
Hårdsatsande ”di gule” hörde av sig snabbt och på fredagen blev allt definitivt.

– Jag känner Malik (Sesay) sedan tidigare. Det är en bra tränare och jag vill hjälpa klubben upp i division 2, konstaterar Mohamed Ramadan som även fått civilt arbete genom IFK:s försorg.

Under perioden i HIF har det inte blivit mer än ett allsvenskt inhopp och istället utlåningar till Ängelholms FF, Trelleborgs FF och Helsingborgs IF Akademi.

De många skadorna är en del av förklaringen att han aldrig riktigt etablerat sig på högre nivå.
 
– Runt två stora skador varje år. Jag har haft mycket otur och det är klart att det varit jobbigt, förklarar Ramadan som är helt kurant inför det efterlängtade klubbytet.
 
– Här ska jag försöka få en nytändning.
 
22-åringen, som ifjol gjorde tio mål på 18 division 2-matcher, är övertygad om att han ännu en gång blir nyttig i trean.

– Självklart. Jag kommer ändå med lite erfarenhet, vet att jag är en bra fotbollsspelare och ska försöka göra så många mål som möjligt.

IFK-tränaren Malik Sesay är också belåten över att ha kunnat locka hit Mohamed Ramadan.

– En redan stark trupp blir genast mycket bättre. Vi får en pålitlig målskytt som tillhört ett av Sveriges främsta lag, säger Sesay och fortsätter.
 
– Det är en bra och ambitiös ung kille som vill uppåt igen,

Text: Michael Lindholm
Foto: Claes Hall 2012