IFK Malmö slog FC Rosengård

IFK Malmö fortsätter att göra framsteg för varje match och på lördagen räckte det ända till seger borta mot division 2-klubben FC Rosengård 1917, 4-3 (3-0).

Gula målskyttar: Mohamed Ramadan, Jörgen Nilsson,"Mohamed Självmål och Ghassan Talozi.

Björn Ågren, assisterande tränare i IFK Malmö:

Vi startade matchen med en hög press och störde FC Rosengård tidigt i deras uppspel. Spelarna uppträdde aggressivt och detta gav oss utdelning med tre mål redan efter en kvart.

Rosengård fick lite mer boll och ytor, men Andreas Boman i mål och försvaret storspelade under de första 45 minuterna.

I andra halvlek gjorde vi många byten då vi inte ville riskera något på grund av skador och spelarnas fysiska status, vilket skapade lite obalans. FCR utnyttjade detta och satte ordentligt tryck på oss. De tilldömdes en tveksam straff till 1-3 innan vi kom tillbaka och gjorde viktiga 4-1.

FC Rosengård tilläts få lite för många fasta situationer mot oss på slutet som följd av felbeslut från vårt försvar. Vi höll dock undan bra och kunde segra med 4-3.

Vårt rörelseschema och passningsspel är okej, men vi kräver bättre skärpa och mer tydlighet i flera situationer, framförallt vad gäller spelvändningar där vi slarvar rejält emellanåt.

Individuellt såg det senaste nyförvärvet från FC Höllviken, Armin Pasagic, spännande ut. Han kommer tillföra mycket med sin tyngd och känsliga vänsterfot på vårt mittfält.

På lördag spelar vi vår nästa träningsmatch borta mot Hörby FF.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm 2014