Inför Hörby FF – IFK Malmö

De tre mötena med division 2-motstånd har bjudit på många framsteg för topptippade IFK Malmö som på lördagen går ner två snäpp för bortamatch mot Hörby FF.   
– Det gäller att ha rätt inställning, säger assisterande tränare Björn Ågren till ifkmalmo.se
.

Senast ”gulingarna” drabbade samman med ett lag från fyran var för exakt tre veckor sedan och gav ett riktigt bottennapp i form av 0-2 mot BK Flagg.

Den här gången ska det däremot inte vara tal om underskattning.

– Vi vill se motiverade spelare. Gör vi inte jobbet kommer det att smälla bakåt, konstaterar Ågren som gjort sitt yttersta för att tända manskapet.

– Det är viktigt att vi följer våra riktlinjer, försvaret fortsätter sitta och att vi är aggressiva i presspelet.

Under den gånga veckan har det dessutom nötts en del anfallsspel och det hoppas IFK-tränaren få se prov på i lördagens match.

– Känslan är i varje fall att offensiven börjar komma mer och mer.  

Skador, sjukdomar och jobb ställer dock till det rejält för IFK Malmö som bara kan mönstra 13 spelare i mötet med division 4-nykomlingen.

– Självklart är det inte optimalt, men vi vill inte riskera någonting i det här läget. Då är det bättre att de får vila, betonar Björn Ågren.  

Saknade spelare: Armin Pasagic (arbete), Daniel Pode (vilar ryggen), Filip Widman (arbete), Jonas Pantelidis (skadad), Jörgen Nilsson (studier), Markus Folkesson (skadad), Mattias Folkesson (skadad), Mohamed Ramadan (axelskadad) och William Mårtensson (sjuk).

Matchen, som har avspark klockan 14.00, spelas på Hörby IP.

Truppen:Andreas Boman – Ahmedin Sudic, Damir Becirovic, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Ghassan Talozi, Jens Larsson, Johan Åkesson (lk), Kevin Lay, Leutrim Mejzinolli, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.