En riktigt bra sista halvtimme räckte för att IFK Malmö skulle vända och vinna lördagens träningsmatch mot division 2-klubben Högaborgs BK med 3-2 (1-2). Segermålet dröjde dock ända till den 89:e minuten då skyttekungen Jörgen Nilsson höll sig framme på en passning från Armin Pasagic.

Gula målskyttar: Jörgen Nilsson 2, Armin Pasagic. "Jörgen

Björn Ågren, assisterande tränare i IFK Malmö:

Högaborg är ett lag med individuellt spelskickliga killar och med bra rörelse, samt att spelarna har en låg tyngdpunkt vilket emellanåt gjorde det tufft för våra "stora" spelare med en högre tyngdpunkt att bemästra. Det innebar att vi hamnade lite för mycket på fel ben och på motståndarens rygg med frispark som följd.

Vi gjorde ingen bra första halvlek, men det såg mer okej ut efter pausen. Under den sista halvtimmen orkade inte Högaborg och då tog vi över helt. Vi är bra tränade och det är positivt, men vi har saker att arbeta på innan premiären. Däribland att sluta "ge" bort så enkla mål som vi gör. Om man tittar lite närmare på det skulle jag tro att 80 procent av våra insläppta mål berott på slarv.

Helt klart måste vi bli bättre på att värdera när vi ska spela på ett tillslag och när vi inte skall göra det. Vi behöver också komma på rätt sida snabbare när motståndet erövrar boll.

Men som sagt, Rom byggdes inte på en dag.

Nästa söndag spelar vi hemma mot FC Trelleborg.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm 2013