Gul seger i genrepet

Topptippade IFK Malmö fick ytterligare ett skönt besked i onsdagens genrep där division 2-klubben GIF Nike besegrades med 2-1 (0-0).

Kim Jeppsson gjorde Nikes 1-0-mål innan "gulingarna" tilläts"Markus vända på tillställningen. Filip Widman utjämnade på nick och Markus Silfverberg Folkesson satte segerbollen, 2-1, drygt tolv minuter före slutet.

Björn Ågren, tränare i IFK Malmö:

Återigen lyckades vi göra en bra prestation mot ett division 2-lag.  En stark insats rakt igenom. Vi ville se strukturer i vårt spel, både vad gäller det offensiva och defensiva. Detta var ju sista chansen för spelarna att visa att man vill vara med i startelvan den 12 april.

Killarna visade prov på ett fantastiskt tålamod i passningsspelet, samt en mycket bra defensiv som inte tillät Nike att skapa några farliga målchanser.  Jag tycker att vi hade vi full kontroll på händelserna i 90 minuter och trots att vi bytte sex spelare under matchen så tappade vi inte något direkt i kvalité. Det tyder på en oerhörd bredd och styrka som jag hoppas att vi kan behålla hela säsongen.

Således ett positivt genrep för oss, fast som de säger så skall man ju egentligen torska i genrepet för att serien skall börja bra. Men jag är av den devisen att oavsett genrep är det upp till oss själva att fixa en positiv premiär. Vi ska klara av att spela under press, men den största pressen ligger på oss tränare att ta ut rätt elva, att ge killarna rätt energi och motivation.

Vi har inte seriens bästa lag, vi har seriens bästa tränarpar.

Bästa spelare: Armin Pasagic.

Mister 100 procent: Andreas Boman.

 

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm 2013