Inför BK Olympic – IFK Malmö

Den långa försäsongen är över för division 3-nykomlingen IFK Malmö som på lördagen begår seriepremiär borta mot tippade toppkonkurrenten BK Olympic.  
– En intressant öppning och vi anser oss redo, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

De senaste veckorna har bjudit på flera fina insatser och "Malikdet är med en positiv känsla som ”di gule” nu går in i årets seriespel.  

– Vi känner oss ganska trygga och det här en match som jag tycker att vi ska kunna reda ut med vår skicklighet, aggressivitet och fart, menar Sesay.

– Å andra sidan kan premiärnerverna spöka en del för vissa.

IFK-tränaren tycker sig också ha skaplig koll på motståndet.

– Olympic känns lite nytt. De har varit upp och ner i träningsmatcherna, men är ett bra och tekniskt lag som består av många unga spelare.

– På topp lär vi få se upp med Ken Hansson och Blerim Mullici.

Malik Sesay manar därför samtidigt till lugn och tålamod.

– Himlen ramlar inte ner om vi skulle förlora. Då återstår det fortfarande 21 matcher.

I premiären saknas målvakten Daniel Pode som drabbades av en låsning i knäet på tisdagsträningen och behöver vila ytterligare några dagar. Ej heller Don Magnusson (fotskadad) och William Mårtensson (sträckning i vaden) kommer till spel.

Matchen, som har avspark klockan 13.30, spelas på Lindängens IP.

Truppen: Andreas Boman – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Edis Djugumovic, Filip Widman, Ghassan Talozi, Jens Larsson, Johan Åkesson (lk), Jörgen Nilsson, Leutrim Mejzinolli, Kevin Lay, Markus Silfverberg Folkesson, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mattias Silfverberg Folkesson, Mohamed Ramadan, Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm