Sanslös öppning av IFK Malmö

IFK Malmö fick till en riktig fullträff i division 3-premiären där det blev seger med ofattbara 8-0 (4-0) borta mot den förmodade toppkonkurrenten BK Olympic.
– En perfekt start. Jag är jättenöjd, sade tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

"JörgenDen årsfärske IFK-tränaren njöt i fulla drag efter premiärviktorian på Lindängens IP. Särskilt förvånad över målfesten verkade han dock inte.  

– Vi var mycket vassa framåt, men det har vi vetat hela försäsongen, konstaterade Sesay för att sedan byta till en något mer ödmjuk ton.

– Det är däremot första gången jag fått uppleva 8-0 i en premiär.  

Drygt två minuter tog det för förre Helsingborgs IF-anfallaren Mohamed Ramadan att spräcka nollan bakom rutinerade Robin Armandt i Olympic-målet.

Därefter rullade det på och långa stunder var det bara spel mot ett mål.

Skyttekungen Jörgen Nilsson hittade rätt vid inte mindre än fyra tillfällen, Mohamed Ramadan gjorde tre mål och inhopparen Martin Ingelsson ett.

– Och det kunde ha blivit några mål ytterligare. Både Jörgen och Martin hade lägen att göra varsitt till, betonade Malik Sesay.

– Samtidigt är det tacksamt att möta ett lag som spelar på detta sättet och inte täpper till de luckorna som vi söker med våra snabba spelare.

Defensivt då? Olympics normalt sett starka anfallsduo Ken Hansson och Blerim Mullici åstadkom inte mycket och för IFK-målvakten Andreas Boman blev det en tämligen lugn eftermiddag.

– Försvarsspelet var också bra. Vi släppte inte till någonting, myste IFK-tränaren.

I nästa match, på annandag påsk, spelar ”di gule” hemma mot Staffanstorps GIF.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm