Hedersam förlust för reducerat damlag

IFK Malmö

Sämre förutsättningar kan man inte ha. Med flera sista minuten-avhopp på grund av sjukdom tvingades IFK Malmös damlag endast ställa upp med tio spelare i söndagens division 3-match och föll, 0-5 (0-1), borta mot Svedala IF.

– Det är självklart inte optimalt för något lag, och även om säsongen är igång jobbar vi hela tiden för att bredda truppen, sade tränare Stefan Björkegren till ifkmalmo.se.

– Vi hade många halvskadade på träningen i måndags. Många tog det lugnt efter förra matchen, men i onsdags var det bättre närvaro och bra träning

Redan efter sex minuter hade Svedala en chans som man inte förvaltade. Sedan jämnades spelet ut med mycket krigande på mittplan. Hemmalaget kunde stundtals sätta lite press, men IFK skapade ändå chanser och gjorde en bra halvlek.

Under en sexminutersperiod hann ”gulingarna” skapa tryck och åstadkomma en del lägen, däribland två blygsamma frisparkar.

I 26:e minuten gjorde Svedala 1-0 och fem minuter senare lyckades IFK-målvakten Angelica Landgren avvärja ett friläge.

Det tuggades, och var fruktansvärt aggressivt på plan från arrangörsklubbens sida. Domaren Faruk Adilovic tillät förvånansvärt många hårda ord både mot egna lagkamrater och motståndare.

Den andra halvleken hann bara bli 54 sekunder gammal innan Svedala gjorde 2-0. Sju minuter senare kom 3-0, men trots detta svarade IFK Malmö för en fullt godkänd insats.

En knapp timme inne i matchen utökades hemmaledningen till 4-0 på straff efter att en Svedalaspelare blivit fälld av IFK-målvakten Angelica Landgren. Senare föll även 5-0 som blev slutresultatet.

Utifrån förutsättningarna svarade ”di gule” för en riktigt bra prestation och krigade för fullt under 90 minuter. Det kan nog bli betydligt jämnare när lagen möts igen i Malmö till hösten.

Om en vecka, söndagen den 27 april, väntar nästa match hemma mot Uppåkra IF/Staffanstorps GIF.

Tills vidare hittar ni all statistik här. 

Text: Camilla Rahmberg