Nilsson sänkte Staffanstorp

Tiden höll på att rinna ut för division 3-nykomlingen IFK Malmö. Då klev skyttekungen Jörgen Nilsson fram på en straff i 90:e minuten och sänkte Staffanstorps GIF med sitt tredje mål för dagen, 3-2 (2-1).
– Onödigt spännande, sade tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

Ex-allsvenske Jörgen Nilsson fixade återigen en"Armin drömöppning för ”gulingarna”. Den första fullträffen kom i 14:e minuten och bara åtta minuter senare gjorde han även 2-0 på en klockren volley över SGIF-målvakten Thomas Munck af Rosenschöld.

Trots det kunde Staffanstorp komma tillbaka och utjämna till 2-2 i 75:e minuten.   

– Ett lag som spelar på detta sättet ska inte få hota oss som de gjorde. Dessutom slarviga mål vi släppte in, jag tycker vi var okoncentrerade på inkastet och även vid det andra, konstaterade Sesay och fortsatte.

– Vi tappade vårt spel och det straffade sig.

Staffanstorps 1-2-mål föll också psykologiskt bara minuten efter IFK Malmös 2-0.

– Om de inte gjort 1-2 där hade matchen varit förlorad. Vi rullade ut dem fullständigt och skapade chans på chans, menade IFK-tränaren.

– Bjuder man in ett lag och låter dem få energi blir det tufft. Nu kunde de köra med sina långa bollar.

De gula chanserna var tämligen lätträknade under andra halvlek och Staffanstorps kvittering kändes därför heller inte helt ologisk.

En sista ansträngning gav dock andra raka segern. Skyttekungen Jörgen Nilsson drogs ner i 89:e minuten och den påföljande straffen satte han säkert, 3-2.

– Jag tar gärna sådana här trepoängare hela säsongen om det skulle så vara. En vinst är en vinst, betonade Malik Sesay.

I nästa match, på lördag, spelar ”di gule” borta mot Ekets GoIF.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind