Vändning förde IFK Malmö i serietopp

En kvart var allt som behövdes för att IFK Malmö skulle vända 1-2 till 4-2 mot IF Lödde och därmed ta över serieledningen i division 3 Södra Götaland.

Björn Ågren, tränare i IFK Malmö:

IFK började matchen bra och skapade omedelbart lite"Mohamed tryck på IF Lödde, men skärpan i avsluten infann sig inte. I minut 19 nickade Jörgen Nilsson ihop med en motståndare och omhändertogs utanför plan, samtidigt som Mohamed Ramadan snappade till sig bollen och gjorde ett så kallat "Hamrinmål", där han dribblade sig förbi fyra Löddespelare och målvakt och tryckte upp bollen i nättaket.

Nu trodde jag och säkert flera IFK:are på läktaren att detta var början på en rejäl urladdning från vår sida. Men urladdningen uteblev och vårt spel blev krampaktigt och slarvigt bitvis. Detta utnyttjade Lödde som i 32:e minuten kvitterade till 1-1 på nick.

I första halvlekens sista minut fick så Lödde en frispark utanför vårt straffområde, som efter touch letade sig in i mål, 1-2.

Vi snackade igenom vissa saker i halvtid och tryckte på att vara noggrannare i vårt agerande i uppspelsfasen, samt i sista tredjedelen. Vårt första byte gjorde vi i 58:e för att få lite mer tryck i offensiven. Tobias Rosenlind (19) utgick och in kom Mattias Folkesson (11). Runt minut 62 fick vi straff och Mohamed Ramadan steg fram. Jag vet sedan min tid i Lödde att deras målvakt Oliver är duktig på straffar, men han behövde inte agera då skottet gick utanför.

Ytterligare ett IFK-byte i 69:e minuten, då Don Magnusson (15) kom in istället för Ghassan Talozi (7). Vi tog över matchen mer och mer och i 72:e minuten fick vi 2-2, efter självmål på hörna. Minut 77 gjorde vi 3-2, Damir Becirovic på skott efter hörna från Mattias Folkesson. Innan dess hade vi gjort dagens sista byte, då Johan Åkesson (14) gick ut och in kom Mattias Hansson (22).

Vi fortsatte trumma på och spelet kom igång någorlunda, samt farten i benen. Slutligen i 87:e fick Mohamed Ramadan bollen i djupet av Mattias Folkesson, rundade målvakten och spelade fint fram till Martin Ingelsson, som satte avgörande 4-2.

Denna match var speciell på många sätt:
* Tillägnad och spelad till Sten Thynells ära, efter hans hastiga och sorgliga bortgång.
* Vi var tillbaka på Stadion efter landsflykt till Arlöv.
* Vi ville skapa lite mellanrum till de andra lagen.

Killarna visade i dag härlig inställning – men framförallt en jäkla moral.

Matchen inleddes med en tyst minut och spelarna bar egendesignad t-shirt med en hyllning till Sten. Samt att båda lagen spelade med sorgeband.

Så denna seger tillägnar vi Sten Thynell (23/1 1952 4/5 2014)!

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm
Foto: Olivia Rosenlind 2014