Sena mål fällde IFK-damerna

Efter en tyst minut för att hedra bortgångne ordföranden Sten Thynell fortsatte uppförsbacken för IFK Malmös division 3-damer som på lördagen 1-3 (1-1)-föll hemma mot FC Rosengård 1917.  

– Vi är dock nöjda prestationsmässigt. Kan vi bara fortsätta att ha samma kontinuitet i laguppställningen blir det ännu bättre, konstaterade en trots allt positiv Stefan Björkegren, tränare i ”di gule” till ifkmalmo.se.

– Det här var andra matchen i rad som vi kunde ställa upp med samma backlinje och spelsystem och efter god respons från laget känns den biten väldigt bra.

IFK Malmö började lovande förutom att FC Rosengård gjorde 1-0 redan i tionde minuten.  Det såg bra ut med fint spel och IFK hade kontroll, särskilt på mittfältet. De gula tjejerna låste motståndet och släppte inte till mer än någon enstaka fast situation.   

Offensivt skapades några bra chanser och i samband med en hörnretur, följt av inlägg från Josefine Björkegren, kunde Helena Matkovic kvittera, 1-1.

Rosengård gick över till två anfallare i andra halvlek, vilket medförde ett helt annat tryck. En press som IFK inte hann ställa om sig på.  Gästerna rann igenom, skapade ett friläge som resulterade i straff och 2-1 i 76:e minuten.

Helena Matkovic hade sedan ett riktigt vasst läge som hon chippade över målvakten, men som hamnade precis utanför målet.

Strax därefter vände Rosengård spelet, skapade ett inlägg och ökade på sin ledning till 3-1.

Knappt tio minuter före slutet fick IFK:s Sandra Persson Möller sitt andra gula kort i matchen och tvingades lämna planen.

Något mer nätrassel blev det dock inte.

 – Ännu en gång fick vi jobba i uppförsbacke och med ett tidigt mål för oss hade matchbilden kunnat se annorlunda ut, sade Stefan Björkegren.

Bäst på plan var Frida Emanuelsson som efter en tids sjukdom lämnade försvaret och spelade i anfallet med riktigt bra resultat.

Nästa match är borta mot Gislöv, nu på söndag den 18:e maj.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Camilla Rahmberg