Inför IFK Trelleborg – IFK Malmö

Två raka matcher med 4-2 är facit när IFK Malmö på måndagen går in för att återta serieledningen borta mot södertreans hittills största besvikelse, IFK Trelleborg.
– Ett farligt lag att möta. Det känns som att det är deras sista chans, säger tränare Malik Sesay till ifkmalmo.se.

”Gulingarnas” säsongsfärske tränare säger sig ha full koll"Malik och konstigt vore väl annars. Så sent som 2013 ledde han Trelleborgskamraterna och missade precis att ta en kvalplats uppåt.

I IFK Malmö finns inte alls de tankarna.

– Vi är starka både fysiskt och moraliskt. Spelet har ännu så länge inte fungerat hundra, men ändå kunnat vinna ganska klart, konstaterar Sesay

– Det är svårt att möta lag som backar hem och vi hoppas IFK Trelleborg bjuder upp till dans.

Han tror dock inte särskilt mycket på det själv.

– Förmodligen kommer de mest att försvara sig och satsa på kontringar.

Efter fem spelade omgångar har IFK Trelleborg endast skrapat ihop fem poäng att jämföra med favorittippade IFK Malmös 13.

Och det av en klubb som på förhand ansågs vara ”di gules” främsta konkurrent till serieseger.

– För mig är det en gåta. De har bra spelare, men börjat jättedåligt och det förvånar mig med den truppen, säger Malik Sesay.

– Det känns som att detta är deras absolut sista chans.

Därför förväntar han sig heller inte något annat än en tuff drabbning.

– Vi får inte glömma att IFK Trelleborg har skickliga individuella spelare som vi måste se upp med. Just nu fungerar de inte som lag och det ska vi se till att utnyttja.

Hur går då tankarna inför att möta din gamla klubb?

– För mig är det naturligtvis häftigt och spännande, men för killarna som vilken annan match som helst. De bryr sig inte ett dugg om att det är Trelleborg.

Mohamed Ramadan, som varit riktigt vass på sistone, drog på sig sitt tredje gula kort senast mot IF Lödde och är avstängd. Saknas gör även Jens Larsson som alltjämt besväras av smärtor i baksidan av låret och Damir Becirovic som är borta av personliga skäl.

På plussidan finns Armin Pasagic och Edis Djugumovic som är tillbaka efter sjukdom respektive skada.

Matchen, som har avspark klockan 19.00, spelas på Vångavallen.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Dardan Behrami, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Filip Widman, Ghassan Talozi, Johan Åkesson (lk), Jörgen Nilsson, Leutrim Mejzinolli, Markus Silfverberg Folkesson, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mattias Silfverberg Folkesson, Tobias Rosenlind, William Mårtensson,

FOTNOT. Truppen har samling klockan 16.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm 2014