IFK-damerna satte inte chanserna

Någon segersvit blev det inte. IFK Malmös damlag åkte på sin sjunde förlust i division 3 Sydvästra då Hyllie IK segrade på Malmö Stadion, 2-0 (1-0).
– Givetvis är vi besvikna, sade tränare Stefan Björkegren till ifkmalmo.se.

Det här nederlaget var svårt att smälta.

– Med nästan samma trupp som sist förutom två nyförvärv till och två ordinarie tillbaka efter sjukdom så kändes det ju förhoppningsfullt innan avspark.

Matchen började jämnt. Inom tio minuter hade ett pressande IFK Malmö två ribbskott som inte ville in varpå Hyllie kunde göra 1-0 i tolfte minuten.

Gästerna fick en frispark ungefär 35 meter från mål och letade sig fram knappt en halvmeter från marken, in genom området med alla spelare och ett missförstånd mellan försvar och målvakt gjorde att den kunde gå rätt in i mål.

IFK kämpade vidare och tog tag i matchen med mer bollinnehav. Satte återigen press och höll det resten av halvleken.

Efter pausvilan såg det ut som att gult inte riktigt kom igång, utan Hyllie tog över alltmer. Ett lag som är snabbt i löpningar både med och utan boll, och hade under andra halvlek ett betydligt större bollinnehav.

I 58:e minuten kom en bortaspelare fri på kanten, skar in och passade till en fristående lagkamrat mitt framför mål och 2-0 var ett faktum.

För många passningar gick nu fel för IFK och passningar åkte iväg utan mottagare. Hyllie uppträdde mer organiserat och trots att ”di gule” aldrig gav upp och kämpade på, så var det motståndaren som hade övertaget.

Hyllie IK – trea i tabellen – visade sig vara ett tufft motstånd.

– Givetvis är vi besvikna. De hade några chanser mer, men vi hade våra chanser också, konstaterade Stefan Björkegren.

Han fortsatte.

– Återigen handlade det om att våra avslut inte ledde till något och man måste göra mål för att vinna. Men tjejerna krigade på bra så vi ger oss inte.

Två bortamatcher är nu allt som återstår innan uppehållet. Nästa drabbning är den 8 juni mot Korpen Malmö IF klockan 15.00.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Camilla Rahmberg