U19 nära serieledning

Femte raka segern var ett faktum för IFK Malmös U19 i juniorlagsserien division 2 Södra efter att ha vänt 0-1 till 2-1 i torsdagens bortamöte med Bjärreds IF. Därmed har "gulingarna" samma poäng som serieledande Liria IF och dessutom en match mindre spelad.

Anes Mravac, assisterande tränare för IFK Malmös U19:

Spelmässigt var det en väl genomförd match från vår sida. Bjärreds IF fick rött kort precis före paus och sedan ägde vi hela andra halvlek. Ali Hasan kvitterade på nick och 2-1 kom välförtjänt efter att Hamza El Mohamad blivit fälld med BelmIn Karic som säker straffskytt i 75:e minuten.

Återigen visade vi en riktigt stark lagmoral där vi kämpade och slet för att vända på tillställningen.

Extra plus går til högerkantens Oliver Wernicki och Sami Al-Khafaji, samt målvakten Josef Habainy som magiskt räddade deras straff i 85:e minuten. Även de icke inbytta bänkspelarna förtjänar ett omnämnande efter att ha visat upp en professionell inställning och verkligen stöttat sina lagkamrater på planen.

Tills vidare hittar ni all statistik här.

Text: Michael Lindholm