Inför Hyllie IK – IFK Malmö

Chanskavalkader och 8-2 på två matcher. Det är ett på många sätt formstarkt IFK Malmö som på lördagen jagar sin tredje raka division 3-seger i bortamötet med Hyllie IK.
– Kör vi på som mot Hittarp är chanserna goda, säger tränare Björn Ågren till ifkmalmo.se.

De senaste resultaten har gett ”gulingarna” en skjuts uppåt i tabellen och är nu tvåa, fem poäng bakom Österlen FF som man möter på torsdag.

Således väntar tidig seriefinal vid positiv utgång i Malmöderbyt.  

– Som alltid går vi för vinst, men det är förstås speciellt med derbyn och Hyllie är också inne i en bra trend, konstaterar Ågren som dock inte tror på några direkta överraskningar från HIK-tränaren Rickard Nordström.

– Vi känner till honom ganska väl och vet hur hans fotboll är.

Och för egen del?

– Det gäller att vi är oerhört tålmodiga, ligger rätt och inte går bort oss, håller laget tajt, vinner andrabollar och ställer om snabbt.

– Jag tror att medicinen vi hade mot Hittarp kan vara bra även i den här matchen.

Eller som Björn Ågren nog så riktigt betonar.  

– Samtliga ska vara beredda att ta skitjobbet. Det är det viktigaste.

På frånvarolistan finns skyttekungen Jörgen Nilsson (studier) och William Mårtensson (knäskada). Nya i truppen är Dardan Behrami och Kevin Lay.

Matchen, som har avspark klockan 15.00, spelas på Hyllie IP.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode – Ahmedin Sudic, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Dardan Behrami, Don Magnusson, Edis Djugumovic, Filip Widman, Ghassan Talozi, Jens Larsson, Johan Åkesson (lk), Kevin Lay, Martin Ingelsson, Mattias Hansson, Mohamed Ramadan, Tobias Rosenlind.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 13.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm