IFK Malmö studsade tillbaka

Långtifrån något skönspel, men ändå stabilt. Södertreans tabelltvåa IFK Malmö motsvarade förväntningarna och tog revansch för seriefinalförlusten senast då det blev seger i onsdagens våravslutning borta mot jumbon Staffanstorps GIF, 1-0 (0-0).

Sista matchen för oss innan uppehållet borta mot "MohamedStaffanstorps GIF och en chans till revansch efter den snöpliga förlusten i mötet med Österlen FF.

Men frågan man ställde sig timmarna innan avspark var om det skulle kunna spelas någon match eller om den skulle flyttas till konstgräs? För det bokstavligen öste ner med regn. Men när domaren blåste till avspark så var förhållandena perfekta, ingen vind, ingen nederbörd och en plan i kanonskick
.
Det hägrade en positiv känsla i luften och killarna kändes laddade. Vi hade valt att ändra något i laget då Ahmedin Sudic var avstängd och Edis Djugumovic inte varit på hugget. Detta innebar att Jens Larsson bildade ett nygammalt mittlås ihop med Filip Widman och Mattias ”Hasse” Hansson gick in till vänster, medan Johan Åkesson fick kliva över på ”sin” högerbacksplats igen.

På mitten gavs Damir Becirovic återigen chansen att kampera ihop med Armin Pasagic och det samarbetet fungerade bra. Don Magnusson klev in i startelvan igen efter att spelat där i segermatchen mot Hyllie. Löpte oerhört mycket utan boll och bidrog med att skapa ytor till lagkamraterna innan han byttes ut i 80:e minuten mot just Edis.

Sett till 90 minuter hade vi total kontroll på händelserna och ett massivt bollinnehav. Också ett mycket vägvinnande passningsspel, men slarvade i sista tredjedelen med den avgörande passningen. Antingen slarvade vi i mottagningen eller fastnade bollen på motståndarfötter som resulterade i spelvändningar.

Trots det försvarade vi oss väl och ställdes aldrig i några direkta farligheter. Vi var dock emellanåt lite heta i vårt försvarsspel där vi ville in och erövra bollen, och gick bort oss istället för att bara täcka av och styra motståndaren. Många avslut fick vi ta från distans då SGIF tajtade till det rejält framför egna 16-meterslinjen. Armin hade bland annat ett bra skott i ribban. Halvtidsvila och 0-0.  

Vi pratade igenom om att fortsätta ha tålamod och behålla bolltempot. Samtidigt ville vi använda våra kanter mer än i första halvlek då vi blev väldigt raka i vårt spel. Den andra halvleken inledde vi också oerhört bra och tryckte på för ett ledningsmål. För det var nämligen bara en tidsfråga innan bollen skulle ramla in bakom en mycket duktig hemmamålvakt.

Och i 57:e minuten hittade Damir Becirovic fram till Mohamed Ramadan med en boll som Mohamad tog emot från ytterposition, bröt in och avslutade kliniskt, 1-0.

Strax efteråt, i 60:e minuten, hade Mattias Hansson ett bra skottläge som dessvärre gick utanför mål. Tråkigt nog så sträckte sig Hasse olyckligt två minuter senare och tvingades byta till förmån för Markus Silfverberg Folkesson.

Vi använde våra kanter betydligt mer under andra halvlek och detta skapade många tillräckligt bra lägen för att utöka vår målskörd. Slarv i avsluten, felbeslut och bra målvaktsspel gjorde att vi brände chanserna. I slutet av matchen blev vi lite väl egoistiska och målkåta då vi ville avsluta själva istället för att utnyttja varandra.

Nu tar vi en välbehövlig vila och kommer tillbaka i en annan skepnad i höst. Truppen återsamlas 17 juli för att köra igång inför kommande uppgifter. Bland annat väntar en träningsmatch mot den danska division 1-klubben BK Frem.

Väl mött igen!

Tills vidare hittar ni all statistik här (länk uppdateras senare).

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Olivia Rosenlind 2014