IFK Malmö nollade Eket

Ett fullt fokuserat IFK Malmö hade ingen större problem att besegra bottenkrigande Ekets GoIF som slogs tillbaka med 3-0 (1-0) i division 3 Södra Götaland. Därmed är "gulingarna" nu endast en poäng efter serieledande Österlen FF som bara fick oavgjort i sin bortamatch mot Hittarps IK, 3-3.

Stabil vinst mot bottenkrigande Eket.""

Vi började matchen precis som vi pratat om med ett högt bolltempo, stor rörelse offensivt och ett aggressivt pressande försvarsspel. Detta resulterade i flera klara målchanser på löpande band som borde gett utdelning. Samtidigt var vi stabila bakåt där Eket endast kom till en halvchans första halvlek. Dock fick vi endast in en boll på straff genom Jörgen Nilsson och ledning 1-0 i halvtid.

Andra halvlek startade vi inte riktigt lika starkt och Eket stack fram i ett par anfall som störde oss lite grann. Men efter tio minuter tog vi fullständig kontroll över händelserna och spelade en riktigt bra fotboll emellanåt där vi också gjorde två mål med bud på många fler.

Allt igenom en bra genomförd match spelmässigt och taktiskt. Vi börjar närma oss en hög lägstanivå och en form som känns stigande vilket kan behövas når vi går in i vår viktigaste fas för året, nämligen höstspurten.

Forza IFK Malmö.

Text: Malik Sesay, huvudtränare
Foto: Olivia Rosenlind 2014

FAKTA

IFK Malmö – Ekets GoIF 3-0 (1-0)
Arena:
Malmö Stadion.
Publik: 75 (65 betalande).
Domare: Johan Nilsson, Helsingborg, Vlatko Kralev, Malmö, Emil Persson, Landskrona.
Mål: 1-0 (26) Jörgen Nilsson (straff), 2-0 (67) Edis Djugumovic, 3-0 (78) Mohamed Ramadan
Assist: 2-0 Mohamed Ramadan (passning), 3-0 Martin Ingelsson (passning)
Varningar, IFK Malmö:
Varningar, Ekets GoIF:  Kenny Linder (25), Joakim Falk (58), Albin Kringstad (90+3).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Ekets GoIF:

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode – 14. Johan Åkesson (lk), 17. Jens Larsson, 16. Filip Widman, 22. Mattias Hansson – 4. Damir Becirovic, 10. Mohamed Ramadan, 8. Armin Pasagic – 13. Martin Ingelsson, 6. Jörgen Nilsson, 21. Edis Djugumovic. Avbytare: 15. Don Magnusson (Edis Djugumovic 68), 5. Leutrim Mejzinolli (Mattias Hansson 75), 19. Tobias Rosenlind (Armin Pasagic 75), 11. Hamza El Mohamad, 20. William Mårtensson, 1. Andreas Boman (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/vita strumpor (Daniel Pode)

Ekets GoIF:  89. Kennie Svensson (lk) – 3. Andreas Persson, 5. Anton Augustsson, 6. Johan Herrlund, 7. Jesper Nilsson, 8. Albin Kringstad, 9. Joakim Falk, 12. Kenny Linder, 13. Axel Holmqvist, 21. Torbjörn Lindahl, 25. Loke Läck. Avbytare: 18. Johan Götesson (Johan Herrlund 70), 10. Gottfrid Nilsson (Joakim Falk 75), 20. André Strömberg (Kenny Linder 83), 11. Johannes Nilsson, 14. Vilhelm Svensson,23. Andreas Ljung, 30. Anton Månsson (målvakt).

Matchdräkt: Vita tröjor med röda detaljer/röda byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/svarta byxor/ljusgröna strumpor (Kennie Svensson).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Jens Larsson.

Ekets GoIF: Kennie Svensson.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.15.
Speltid, andra halvlek: 48.22.

FOTNOT. Straffen till IFK:s 1-0-mål föregicks av en frispark från Mohamed Ramadan där Ekets Kenny Linder tog med handen.