U19 bröt trenden

Tre raka förluster fick räcka för IFK Malmös U19 som bröt trenden i juniorlagsserien division 1 genom seger i fredagens bortamatch mot Hässleholms IF 1, 2-1 (2-0).

Anes Mravac, assisterande tränare för IFK Malmös U19:

Vi åkte upp upp och mötte serieledarna som hade öst in mål och sett fruktansvärt starka ut. Trots det öppnade vi matchen bäst och Hamza El Mohamad satte sitt andra friläge efter ett kyligt avslut där han lobbade över målvakten. Efterhand övertog Hässleholm initiativet utan att skapa någon vass chans. Vi hade däremot en frispark i ribban innan Silvester Pataki skarvade in en frispark från Belmin Karic.

I andra halvlek fick de tidigt mål och tryckte tillbaka oss, men vi försvarade oss på ett fantastiskt sätt i vårt 5-3-2 där de saknade de riktigt heta lägena.

Ett stort beröm till alla delaktiga som visade en oerhörd vilja och inställning, därför vann vi matchen som ett starkare kollektiv. Extra plus förtjänar Guillermo Dupuy Silva, Benjamin Söderena och Belmin Karic som var ogenomträngliga på vår vänstra sida.

Matchens lirare: Benjamin Söderena.

Text: Michael Lindholm

Övrig fakta kommer senare.