IFK Malmö drygar ut i toppen

Trots en tidig utvisning på Tim Vincze kunde IFK Malmö ta en klar 3-0-triumf i bortamatchen mot Husie IF och leder nu division 3 Södra Götaland med fem poäng.

Seger i ett derby med 3-0 och det med tio man. Det har"" jag aldrig varit med om varken som spelare eller tränare. Vilken moral och inställning killarna visade i dag. Man blir stolt.
 
Före avspark pratade vi om att ha rätt fokus, gå ut och visa pondus och markera tidigt vilka som bestämmer. Att ta tag i taktpinnen direkt med ett aggressivt försvarsspel och snabbt bolltempo. Men vi uppträdde något ängsligt och stressat i våra uppspel.

Trots det så skapade vi lägen tillräckligt bra för att ta ledningen både Jörgen Nilsson i minut 9 och Martin minut 15. Målet kom i minut 20 då Mohamed Ramadan tryckte dit bollen efter ett inspel från Ingelsson på högerkanten. Men tyvärr vinkades det av för offside?

Husie skulle komma i en motattack strax efter i en spelvändning och i den situationen drabbades vi av en utvisning på Tim Vincze Domaren ansåg att det var en målchansutvisning, men spelarna sprang jämsides och drog lika mycket i varandra. Jag hade kunnat köpa frispark och gult kort. I samma situation så åkte även Armin Pasagic på sig ett gult kort.
 
Efter utvisningen spelade vi helt plötsligt en mycket bättre och snabbare fotboll. Ängsligheten var som bortblåst.  I 24:e minuten hade vi en boll i stolpen efter touch på en Husiespelare. Nio minuter senare gjorde Mohamed Ramadan det förlösande 1-0-målet på ett fint inspel av Martin Ingelsson. Ramadan hade även ett skott strax utanför i minut 41.

I halvtid pratade vi igenom vad vi ville se under resterande 45 minuter. Och det var framförallt att visa hjärta. Ligga rätt i vårt positionsspel och spela bort den första pressen från Husie. Vi pratade även om att trycka ner Husie med lite rakare bollar bakom deras backlinje och kontra in en boll till.

Någon i laget nämnde lite på skämt att vi skulle få en straff i andra halvlek och det var precis vad som skedde i 53:e minuten då Martin Ingelsson revs ner i Husies straffområde efter en spelvändning. Dagens straffskytt Ramadan gjorde 2-0.  
 
Tre minuter senare ersattes Johan Åkesson av Ahmedin Sudic. I minut 63 kom Mohamed Ramadan fri och försökte sig på en lobb, men bollen rann utanför. Jörgen Nilsson hade i 72:e minuten ett tungt skott, men rakt i famnen på målvakten.

Minut 78 gjorde vi vårt andra byte då Ingelsson utgick och in kom William Mårtensson. Han fick direkt bollen ut på kanten och kom runt sin back, men inspelet misslyckades. Tio minuter senare tog vi även ut Ramadan mot debuterande Oguzcan Avci.
 
På stopptid gick bollen återigen till Mårtensson i en misstänkt offsidesituation, men ingen flagga kom upp och heller ingen signal från domaren. William var här iskall, tog sig in i straffområdets ena hörn och serverade Tobias Rosenlind som löpt in och enkelt kunde trycka dit spiken i kistan, 3-0.

Positivt.
* Inställningen, hjärtat och moralen hos killarna.
* Att vi fortsätter vara bra organiserade i försvarsspelet.
* Gjorde tre mål.
* Höll nollan.
*Inga skador.
* Att de som kom in kunde bidra till bra spel visar på bredd.
 
Mindre bra.
* Tim Vinczes utvisning.

Forza IFK

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Michael Lindholm

FAKTA

Husie IF – IFK Malmö 0-3 (0-1)
Arena:
Husiegårds IP.
Publik: 107 (82 betalande).
Domare: Christoffer Södergren, Trelleborg, Salah Aziz, Malmö, Andreas Bergqvist, Trelleborg.
Mål: 0-1 (33) Mohamed Ramadan, 0-2 (53) Mohamed Ramadan (straff), 0-3 (90+1) Tobias Rosenlind.
Assist: 0-1 Martin Ingelsson (inspel), 0-3 William Mårtensson (passning).
Varningar, Husie IF: Ersan Mujevic (68).
Varningar, IFK Malmö: Armin Pasagic (22), Filip Widman (32), Jens Larsson (58).
Utvisningar, Husie IF:
Utvisningar, IFK Malmö: Tim Vincze (20).

STARTELVORNA

Husie IF (4-4-2): 1. Christopher Mikael Fröjd – 12. Lucas Horntvedt, 17. Joakim Holmberg (lk, 0-76), 3. Philip Persson Lundgren, 24. Johan Hallgren – 18. Nikola Zivanovic, 6. Mattias Nilsson (lk, 76-90+2), 21. Mohammed Ryahi, 14. Kevin Nilsson – 10. Omid Hushmand, 25. Rickie Hagel. Avbytare: 16. Michael Johnsson (Rickie Hagel 46), 7. Ersan Mujevic (Johan Hallgren 64), 9. Damian Vidner (Joakim Holmberg 76), 5. Astrit Brahimi, 22. Muhammad Jammal, 11. Philip Clemén, 30. Jonas Nord (målvakt).
 
Byten
(46) Michael Johnsson in, Rickie Hagel ut
(64) Ersan Mujevic in, Johan Hallgren ut
(76) Damian Vidner in, Joakim Holmberg ut

Ledare: Roger Nilsson (tränare), Blerim Shabani (assisterande tränare), Martin Lundberg (lagledare), Thomas Klintberg (massör).

Matchdräkt: Gröna tröjor/vita byxor/gröna strumpor.
Målvaktens dräkt: Orange tröja/svarta byxor/orangea strumpor (Christopher Mikael Fröjd).

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode (lk) – 17. Jens Larsson, 12. Tim Vincze, 16. Filip Widman, 14. Johan Åkesson – 19. Tobias Rosenlind, 8. Armin Pasagic, 4. Damir Becirovic – 13. Martin Ingelsson, 6. Jörgen Nilsson, 10. Mohamed Ramadan. Avbytare: 3. Ahmedin Sudic(Johan Åkesson 56), 20. William Mårtensson (Martin Ingelsson 78), 7. Oguzcan Avci (Mohamed Ramadan 88), 2. Emil Kadhum, 1. Andreas Boman (målvakt).

Byten
(56) Ahmedin Sudic in, Johan Åkesson ut
(78) William Mårtensson in, Martin Ingelsson ut
(88) Oguzcan Avci in, Mohamed Ramadan ut

Ledare: Malik Sesay (huvudtränare), Björn Ågren (tränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Daniel Pode).

MATCHENS LIRARE

Husie IF: Christopher Mikael Fröjd.

IFK Malmö: Mohamed Ramadan.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.10.
Speltid, andra halvlek: 46.34.

FOTNOT. IFK Malmös 2-0-mål kom på straff efter att Martin Ingelsson blivit fälld av Philip Persson Lundgren i den 53:e minuten.