Ramadan fixade segern

Serieledande IFK Malmö vann lördagens bortamatch i Södertrean mot Råå IF med 1-0 (1-0) efter ett tidigt mål av Mohamed Ramadan. Därmed kvarstår tvåpoängsförsprånget till Österlen FF inför de avslutande två omgångarna.

Vi hade tre mål att försöka leva upp till inför matchen mot"" Råå. Det var att starta bättre än vi gjort de två senaste gångerna, att vinna och visa att vi är mentalt starka. Vi levde upp till alla tre och då kan man som tränare inte vara annat än nöjd.

Spelmässigt gjorde vi en helt okej första halvlek och hade bra lägen att "döda" matchen tidigt. Råå "fuskade" väldigt mycket med sitt hemarbete och detta tvingade oss att vara noggranna i våra uppspel för att inte åka på några omställningar. Här slarvade vi emellanåt, men turligt nog var Råå alldeles för dåligt på att utnyttja dem.

Denna detalj belyste vi särskilt under pausvilan, men också att höja bolltempot och rörelsen utan boll.
 
Tyvärr kunde vi dock inte leva upp till detta och vårt spel havererade totalt. Det medförde att Råå fick mer bollinnehav och satte visst tryck på oss. Vi blev ängsligare och ängsligare ju mer tiden gick. Inte så konstigt med tanke på det gick i slutet av senaste matchen mot Hittarp. Men tre poäng är tre poäng hur spelet än sett ut.

Nu laddar vi om och tar oss an Hyllie IK i näst sista omgången.

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Michael Lindholm 2014

FAKTA

Råå IF – IFK Malmö 0-1 (0-1)
Arena:
Råå IP A-plan.
Publik: 80.
Domare: Thomas Hansen, Löddeköpinge, Göran Fredriksen, Helsingborg, Thomas Hallengren, Höganäs.
Mål: 0-1 (13) Mohamed Ramadan.
Assist: 0-1 Tobias Rosenlind (passning).
Varningar, Råå IF: Pierre Larsson (39), Joakim Friedvall (60), Sebastian Aranyos (90).
Varningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Råå IF:
Utvisningar, IFK Malmö:

STARTELVORNA

Råå IF (X-X-X): 1. Johan Beike – 2. Jonatan Olsson, 3. Jonatan Persson, 5. Kim Roy Hoang, 6. Andreas Nilsson, 7. Ranielle Castro, 8. Martin Thiman, 9. Joakim Friedvall, 17. Daniel Stjernqvist (lk), 21. Pierre Larsson, 23. Simon Alm. Avbytare: 10. Jonatan David Antunez Corrales (Martin Thiman 46), 13. Sebastian Aranyos (Pierre Larsson 51), 16. Jonathan Olsson (Simon Alm 72, 4. Kristofer Andersson, 24. Benjamin Bekic.

Byten
(46) Jonatan David Antunez Corrales in, Martin Thiman ut
(51) Sebastian Aranyos in, Pierre Larsson ut
(72) Jonathan Olsson in, Simon Alm ut

Ledare: Mikael Andersson (tränare), Thomas Pettersson (assisterande tränare).

Matchdräkt: Ljusblåa tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Johan Beike).

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode (lk) – 2. Emil Kadhum, 12. Tim Vincze, 17. Jens Larsson, 22. Mattias Hansson – 8. Armin Pasagic, 10. Mohamed Ramadan, 19, Tobias Rosenlind – 13. Martin Ingelsson, 6. Jörgen Nilsson, 21. Edis Djugumovic. Avbytare: 11. Anton From (Emil Kadhum 63), 7. Oguzcan Avci (Edis Djugumovic 78), 3. Ahmedin Sudic (Tobias Rosenlind 83), Leutrim Mejzinolli.

Byten
(63) Anton From in, Emil Kadhum ut
(78) Oguzcan Avci in, Edis Djugumovic ut
(83) Ahmedin Sudic in, Tobias Rosenlind ut

Ledare: Malik Sesay (huvudtränare), Björn Ågren (tränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/oranga strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Daniel Pode).

MATCHENS LIRARE

Råå IF: Johan Beike.

IFK Malmö: Daniel Pode.

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.14.
Speltid, andra halvlek: 48.46.