IFK Malmö vidare i kvalet

Trots flera bra lägen och spelövertag fick division 2-kvalande IFK Malmö nöja sig med oavgjort, 1-1 (0-0), i den andra matchen borta mot Stafsinge IF. Men det spelade mindre roll efter 6-2 sammanlagt och avancemang till en avgörande kvalomgång mot GIF Nike.

Det var ett långrest IFK Malmö som kom ""till spel på Stafsinge IP. En fantastisk fin plan och gemytlig arena. Om det var anblicken av den fina mattan eller den långa resan som fick IFK att uppträda tempofattigt, mindre löpvilliga och passiva i närkampspelet, ställer vi oss frågan.

De första 20 minuterna såg hemmalaget mycket piggt ut och hade också kommandot. Daniel Pode i IFK-kassen prövades ett par gånger, men det var aldrig riktigt farligt. Båda lagen hade några bra lägen men avsluten var antingen för tama eller gick utanför mål.

I 18:e minuten fick Mohamed Ramadan en löpboll i djupled och kolliderade med SIF:s målvakt. Tyvärr tvingades Mohamed kliva av i halvtid efter smällen med en ömmande fotled.

Minut 33 hade Jörgen Nilsson en nick strax utanför efter ett inspel från höger av Armin Pasagic. Innan halvtid Mohamed återigen med en djupledsboll, där han valde att utmana istället för att spela in boll i boxen och en försvarsspelare kunde bryta.

Stafsinge fick frispark strax utanför IFK:s straffområde efter att Armin varit kraftfull och regelrätt klivit in och vunnit boll. Frisparken dock inte bättre än att den tog i muren.

Domaren blåste för halvtidsvila efter 45 spelade minuter.

I andra inledde IFK med att byta in Emil Kadhum, Mohamed Ramadan fick kliva av efter att fått ont i vänsterfoten.

Fem minuter senare gavs Leutrim Mejzinolli ett gult kort då han tappat fästet och fällt en motståndare. Spelförståelse domaren. Frispark ja, men gult?

IFK hade ett bra tryck på SIF nu och stort bollinnehav. I den 63:e minuten hittade Edis Djugumovic Leutrim som sprang sig fri på kanten, sulfintade bort sin försvarare och tryckte upp bollen i nättaket. Nu var SIF tvungna att göra fem mål för att få oavgjort. De gav inte upp, men i detta läge hade IFK tagit över spelet.

Andra halvlek och kanske matchens chans att avgöra hade Silvester Pataki, som hoppat in i Jörgen Nilssons ställe i 71:e minuten.

I offensivt straffområde fick Silvester tillräckligt med tid på sig att placera bollen efter pass från Emil Kadhum som löpt upp på sin högerkant och fått en fin passning av Jens Larsson. Men avslutet var inte bättre än att SIF:s målvakt kunde rädda. Dessförinnan hade Jens ett bra läge efter pass av Emil, dessvärre gick bollen nästan rakt upp och över målet.

IFK fortsatte gneta på, men närmare än så kom man inte.

Istället var det SIF som på en spelvändning lyckades kvittera till 1-1 i 86:e minuten efter en målvaktsretur från Daniel Pode. Tiden rann iväg och det slutade alltså 1-1 efter 90+2 spelade minuter.

Nu väntar en vecka med träningar innan nästa kvalmatch. Det blir GIF Nike från division 2 som gästar oss på Stadion den 18 oktober.

Text: Björn Ågren, tränare
Foto: Michael Lindholm 2014

FAKTA

Stafsinge IF – IFK Malmö 1-1 (0-0)
Arena:
Stafsinge IP.
Publik: 170.
Domare: Niklas Nyberg, Torslanda, Esan Eskandari, Göteborg, Anders Kinell, Göteborg.
Mål: 0-1 (63) Leutrim Mejzinolli, 1-1 (86) Ali Zein.
Assist: 0-1 Edis Djugumovic.
Varningar, Stafsinge IF:
Varningar, IFK Malmö: Leutrim Mejzinolli (51)
Utvisningar, Stafsinge IF:
Utvisningar, IFK Malmö:

STARTELVORNA

Stafsinge IF (X-X-X): 17. Fredrik Tuvesson – 3. Simon Torstensson, 4. Mac Johansson, 7. Henrik Rosvall, 9. Jakob Antonsson, 15. Torbjörn Johansson, 16. Fatmir Muric, 21. Jesper Persson, 22. Jesper Pettersson, 23. Rodit Turay, 26. Oskar Andersson (lk). Avbytare: 12. Ali Zein (Rodit Turay 77), 18. Lucas Egenvall (Henrik Rosvall 81), 20. Daniel Svensson (Torbjörn Johansson 81), 5. Erik Bengtsson, 13. Robin Johansson, 24. André Magneby, 30. Linus Svärd (målvakt).  

Byten
(77) Ali Zein in, Rodit Turay ut
(81) Lucas Egenvall in, Henrik Rosvall ut
(81) Daniel Svensson in, Torbjörn Johansson ut

Ledare: Magnus Eriksson (tränare), Niclas Bengtsson (assisterande tränare), Ingemar Johansson (lagledare).

Matchdräkt: Rödsvartrandiga tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Vit tröja/vita byxor/vita strumpor (Fredrik Tuvesson).

IFK Malmö (4-3-3): 18. Daniel Pode (lk) – 17. Jens Larsson, 12. Tim Vincze, 16. Filip Widman, 5. Leutrim Mejzinolli – 4. Damir Becirovic, 10. Mohamed Ramadan, 19. Tobias Rosenlind – 8. Armin Pasagic, 6. Jörgen Nilsson, 21. Edis Djugumovic. Avbytare: 2. Emil Kadhum (Mohamed Ramadan 46), 7. Oguzcan Avci (Damir Becirovic 71), 15. Silvester Pataki (Jörgen Nilsson 71), 22. Mattias Hansson, 1. Andreas Boman (målvakt).

Byten
(46) Emil Kadhum in, Mohamed Ramadan ut
(71) Oguzcan Avci in, Damir Becirovic ut
(71) Silvester Pataki in, Jörgen Nilsson ut

Ledare: Malik Sesay (huvudtränare), Björn Ågren (tränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Daniel Pode).

MATCHENS LIRARE

Stafsinge IF: Uppgift fylls i senare.

IFK Malmö: Leutrim Mejzinolli.

IFK Malmö började med boll: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.00.
Speltid, andra halvlek: 47.00.