Inför IFK Malmö – GIF Nike

IFK Malmö går på lördagen ut för att spela den första matchen mot GIF Nike i division 2-kvalets avgörande omgång. En drabbning som hastigt fått flyttas till Malmö IP:s konstgräs.
– Tråkigt nog. Vi hade helst spelat på naturgräs, men får anpassa oss, säger tränare Björn Ågren.

”Gulingarna” har en sammanlagd 6-2-seger mot Stafsinge IF i ryggen från första kvalomgången, medan Nike avslutade serien med 1-0.

Så det är två formstarka lag som drabbar samman i eftermiddag.

– Självförtroendet är stort. Vi har tränat på bra i veckan och är glada, men vi vet också att Nike kan ha fördel av konstgräs och tror att det blir tufft, konstaterar Ågren.

Två spelare saknas jämfört med föregående helgs match i Stafsinge. Jens Larsson har varit i sjuk i veckor och utgår, liksom Leutrim Mejzinolli av privata skäl.

På plussidan finns däremot Martin Ingelsson, Ahmedin Sudic och William Mårtensson.

– Maximala 18 spelare är uttagna i truppen, men vi har inte bestämt oss för startelvan. Det sker i morgon bitti (läs lördag morgon), förklarar Björn Ågren.

Det där med kval. Är det fördel Nike då de kvalat sig kvar ett antal gånger tidigare?

– Nej, det tror jag inte. Det är ju så att i ett kvalspel kan allt hända och även om de givetvis har lite mer rutin av detta, anser jag att vi är ett bättre lag.

– Det vi vill är att spelarna ska prestera max och njuta, vilket vi är fullt övertygade om att de klarar av.

Och att det är konstgräs?

– Gör att vi får anpassa oss efter det. Vi vill se en stor variation i anfallsspelet och framförallt uppspelsfasen, samtidigt som vi ska spela med större marginaler i vårt försvarsspel.

Avspark sker klockan 15.30 på Malmö IP.

Truppen: Andreas Boman, Daniel Pode (lk) – Ahmedin Sudic, Anton From, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Edis Djugumovic, Emil Kadhum, Filip Widman, Martin Ingelsson, Jörgen Nilsson, Mattias Hansson, Mohamed Ramadan, Oguzcan Avci, Johan Åkesson, Tim Vincze, Tobias Rosenlind, William Mårtensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm