Gangstermetoder i Malmö

Prespa Birlik är en högst tvivelaktig förening. Deras påstådda fantasilöner och svarta pengar är en flerårig snackis inom malmöfotbollen. Dom driver ständiga och återkommande konflikter med förbundet och är tillika polismisstänkta för riggade matchresultat. 

Som naturligtvis inte gått att styrka, lika lite som IFK Värnamo-GAIS gjorde det i onsdagens "friande" dom vid Jönköpings tingsrätt. Anmärkningsvärt i det målet är att erbjudandet om läggmatch till de 3 värnamospelarna kunde bevisas, men inte själva penningtransaktionen.  Därmed kom vadslagningsmaffians sverigeagent undan. Cash betalning bevisas inte i en handvändning.

I dagarna har Prespa åter demonstrerat sina maffiametoder, när dom totalt nonchalerar det elementära förbudet att värva spelare från en grannklubb som fortfarande tävlar i av Svenska Fotbollförbundet arrangerade kval- eller seriespel.

IFK Malmös 4(fyra) bästa spelare kontaktades måndag-onsdag (20-22/10) i förra veckan av denna suspekta klubb. Mitt under pågående kvaldramatik mot Nike i div 2 erbjöds de just fantasilöner för övergångar till Prespa Birlik.

Hur turkalbanerna kan understå sig att göra så mot en malmökollega är oerhört och vittnar om klubbens totala etikfrånvaro.

Varifrån deras handlingsmetoder härrör tror sig många veta i malmöfotbollen, men det får man inte skriva utan påföljder, fast det rätteligen borde göras i brottsbekämpningens namn. Priset om man gör det kan bli ett åtal för "hets mot folkgrupp från Balkan". I gengäld bleve det maximal mediabelysning av en ljusskygg förenings arbetsmetoder.

IFK Malmö har till Svenska Fotbollförbundet påtalat Prespa Birliks övergrepp på vår spelartrupp mitt emellan livsviktiga kvalmatcher. Följ fortsättningen på denna välunderrättade blogg som bl a vill bidra till saneringen av fotbollens resultatfusk, maffiametoder och etiska underskott.

Vi yrkar hos SvFF påföljder för Prespa Birlik, ålagda att för all framtid lämna IFK Malmös spelare i fred. Dom har redan "tagit emot" en hel årgång P98 från IFK Malmö Ungdom, vilka råkade vara så bra att flera av dem oväntat(?) fick plats i deras A-trupp.