Sesay fortsätter i IFK Malmö

Efter en tids förhandlingar står det nu helt klart att huvudtränaren Malik Sesay följer storsatsande IFK Malmö upp i division 2.
– Spännande, roligt och inspirerande. Såklart det ska bli skoj att fortsätta den här resan, säger Sesay.

D""en dåvarande IFK-ordföranden Sten Thynell gav tydliga direktiv om att avancera när Malik Sesay anslöt i slutet av 2013. Och 43-åringen levererade även om champagnen fick stå på extra kylning över fyra ovissa kvalmatcher.

En månad senare är det bara signaturen som återstår innan han blir IFK-tränare 2015.

– Formaliteter. Vi är muntligen överens och jag räknar med att skriva på vilken dag som helst. Det har varit ett bra år och det kan nog bli intressant i tvåan också även om motståndet är tuffare.

Nye sportchefen Boris Poscic är naturligtvis belåten över att ha löst tränarfrågan inför nästa säsong.

– Vi satsar långsiktigt och detta är det bästa alternativet för IFK Malmö. Kontinuitet är vad som behövs för att vi skall växa oss starka som organisation och förening, säger Poscic och avslöjar samtidigt att endast detaljer återstår vad gäller Sesays kompanjon Björn Ågren.

– Där är vi inne i slutförhandlingar.

Hur tänker ni då på spelarfronten?

– Det vi är ute efter är enstaka spetsförvärv som gör laget starkare. Vi kommer inte att ta in någon som inte är bättre än de vi redan har och i övrigt ämnar vi förlänga med karaktärsspelarna.

– Intresset för att arbeta och spela i "di gule" är gigantiskt och jag ser fram emot en stark säsong.

Text: Michael Lindholm
Foto: Michael Lindholm 2014