Många testade i IFK Malmö

Femton spelare från olika klubbar visade på lördagen upp sig i en intern testmatch hos division 2-uppflyttade IFK Malmö.
– Många av de här killarna är intressanta för oss, någon kanske redan 2015, sade tränare Björn Ågren.

Den gula ledarstaben med Malik Sesay och Björn Ågren hade fullt sjå med att hålla koll och bilda sig en uppfattning om alla nya namn.

Och på det stora hela kunde man känna belåtenhet.

– Vi är nöjda, men får ändå fortsätta söka svaren om hur nästa års trupp ska se ut. Provspelarna visade stor variation i kvalité, konstaterade Ågren och avslöjade att det fanns testare i spannet från division 1 till 6.

– Det gäller att arbeta brett i sökandet efter nya förmågor. Vi vill få in en mix av unga, hungriga och utvecklingsbara spelare, samt mer rutinerade kort.

Några specifika namn du kan berätta om?

– Nej, tyvärr avslöjar vi inget i dagsläget. Det är bara onödigt att bjuda andra klubbar på den informationen.

Som följd av skador och sjukdomar var endast nio ur 2014 års trupp närvarande. Spelarna delades in i två elvamannalag, ett vitt och ett gult med 4-4-2- respektive 4-3-3-utställning, och spelade 3×30 minuter i en kylslagen match på Malmö Stadion plan 10.

Till slut segrade vitt, 4-2, och detta efter mål av två spelskickliga anfallare.

– Både besitter spetskvaliteter såsom fart, teknik och framförallt näsa för var målet är beläget, förklarade Björn Ågren.

– Så det är två väldigt bra kort med bra arbetskapacitet och intelligens.

Vad heter dessa?

– Som sagt nämner vi inga namn just nu.

Tränarna bytte friskt under de tre halvlekarna och det blev en aning ryckigt i kylan. Detta för att få se så många som möjligt.

– Provspelarna gav mängder av svar och några frågetecken rätades ut. Andra hade det svårt med den hala planen och tempot.

Även några från U19-laget fick visa upp sig.

– Kul för ungdomarna att komma in i spel. De tog för sig, men behöver stå på tillväxt, avslutade Ågren innan han försvann in i värmen.

Text: Michael Lindholm