Mravac förstärker IFK Malmö

Den 25-årige Trelleborgs FF-försvararen Anes Mravac är toppsatsande IFK Malmös första nyförvärv inför division 2-comebacken.
– En riktig karaktärsspelare med enorm vinnarskalle, säger sportchef Boris Poscic till ifkmalmo.se.

Mravac, som även spelade i "di gule" under"" Malmö FF-samarbetet 2009, har skrivit på för två plus ett år. Det står också klart att han fortsätter som ungdomsansvarig och blir huvudtränare för föreningens U19-lag.

Anes Mravac representerade TFF i två säsonger efter att ha anslutit från Limhamn Bunkeflo 2007. Övriga klubbar under hans karriär är Olofströms IF, Malmö FF och Lilla Torg FF (lån).

Boris Poscic, sportchef i IFK Malmö:

Det är en riktig karaktärsspelare som besitter en oerhörd rutin trots sin relativt låga ålder. Anes kommer tillhöra stöttespelarna då han har en enorm vinnarskalle, samtidigt som det finns kompetens för att spela på flera olika platser.

Mravac fortsätter dessutom att vara ungdomsansvarig i klubben och tar steget upp som huvudtränare för U19-laget, där han 2014 visat prov på extremt bra ledarförmåga.

Under det kommande året ska IFK tillsammans med Anes starta upp ett projekt för Malmös alla ungdomar, som känner att de kan få en mer individuell och specialanpassad utveckling kring sitt fotbollsspelande. Detta är inte på något sätt ett elitistiskt projekt, utan fokus kommer att ligga på ungdomar som brinner för fotboll, men som inte får den fokuserade träning i sina egna föreningar som de behöver för att utvecklas till mer kompletta spelare.

Text: Michael Lindholm
Foto: Boris Poscic