Damerna vidare i Skurup

Oväntad division 3-promovering tidigare i veckan och på lördagen lyckades IFK Malmös damlag av bara farten ta sig vidare till söndagens slutspel i populära inomhusturneringen Nils Holgersson Cup i Skurup.

"Gulingarna" vann två matcher och förlorade en i gruppspelet, varpå man senare besegrade Hyllie IKmed 1-0 i slutspelskvalet.

I söndagens slutspelsgrupp ställs IFK mot Hardeberga BK/Harlösa IF (11.40) och Uppåkra IF/Staffanstorps GIF (13.00). Vid gruppseger väntar semifinal.

Gruppspel

Grupp 7

IFK Malmö – Wollsjö AIF 1-0
Mål:
1-0 (15) Josefine Björkegren (straff).
Varningar:
Startsjuan (2-3-1):
18. Fredrika Wihdén – 3. Camilla Bergström, 5. Emma Dahlstrand – 16. Frida Emanuelsson (lk), 4. Ida Lagerqvist, 11. Helena Matkovic – 10. Therese Broddesson. Avbytare: 6. Cecilia Isaksson, 8. Lina Rosenkvist, 9. Leotrime Beqiri, 13. Josefine Björkegren.
Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:  En stabil insats defensivt, men vi blev lite stressade när vi fick lägen att göra mål. Dock hade vi en bra omställning på slutet som resulterade i en straff då Leotrime Beqiri blivit upphakad. Straffen satte sedan Josefine Björkegren i mål, 1-0. 

Södra Sandby IF – IFK Malmö 1-0
Mål:
1-0 (1) Spelare okänd.
Varningar:
Startsjuan (2-3-1):
18. Fredrika Wihdén – 3. Camilla Bergström, 5. Emma Dahlstrand – 16. Frida Emanuelsson (lk), 4. Ida Lagerqvist, 11. Helena Matkovic – 10. Therese Broddesson. Avbytare: 6. Cecilia Isaksson, 8. Lina Rosenkvist, 9. Leotrime Beqiri, 13. Josefine Björkegren.
Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö: 
Dessvärre en nervös inledning med baklängesmål redan efter 55 sekunder. De skapade några farliga chanser ytterligare under de första fyra minuterna, men Fredrika Wihdén agerade säkert i målet. Vi kunde sedan trycka upp försvarsspelet och åstadkom även några heta kvitteringslägen utan att få in bollen. Trots allt en bra match mot ett division 2-lag.

GIF Nike 1 – IFK Malmö 1-3
Mål:
0-1 (4) Helena Matkovic, 0-2 (5) Leotrime Beqiri, 1-2 (9) Spelare okänd, 1-3 (11) Leotrime Beqiri.
Varningar:
Startsjuan (2-3-1): 
18. Fredrika Wihdén – 3. Camilla Bergström, 5. Emma Dahlstrand – 16. Frida Emanuelsson (lk), 4. Ida Lagerqvist, 11. Helena Matkovic – 10. Therese Broddesson. Avbytare: 6. Cecilia Isaksson, 8. Lina Rosenkvist, 9. Leotrime Beqiri, 13. Josefine Björkegren.
Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:
Hela laget stod för en gedigen insats, förde matchen från start och visade att vi verkligen ville bli tvåa i gruppen. 3-1 mot Nike är starkt och naturligtvis siffror som känns riktigt bra.

Slutspel

Slutspelskval

IFK Malmö – Hyllie IK 1-0
Mål:
1-0 (15) Lina Rosenkvist.
Varningar:
Startsjuan (2-3-1):
18. Fredrika Wihdén – 3. Camilla Bergström, 5. Emma Dahlstrand – 16. Frida Emanuelsson (lk), 4. Ida Lagerqvist, 11. Helena Matkovic – 10. Therese Broddesson. Avbytare: 6. Cecilia Isaksson, 8. Lina Rosenkvist, 9. Leotrime Beqiri, 13. Josefine Björkegren.
Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:
Ett ställningskrig där inget av lagen egentligen skapade några farliga chanser, men vi fick till slut ett friläge som Lina Rosenkvist satte stolpe in. Därmed var vi klara för slutspel.

Ledare: Stefan Björkegren (tränare), Olle Nilsson (assisterande tränare).
 
Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Fredrika Wihdén).

Matcherna spelades 1×17 minuter.

Text: Michael Lindholm