U19 orkade inte hela vägen

Stor dominans i första halvlek utan att få någon som helst utdelning på målchanserna. Och sista halvtimmen tröt orken för IFK Malmös U19 som förlorade lördagens träningsmatch mot division 4-klubben FK Bosna med klara 0-3 (0-1).

Anes Mravac, tränare för IFK Malmös U19:

I dag mötte vi ett fysiskt Bosna som vi spelade ut fullständigt i första halvlek och borde ha lett med tre-fyra bollars marginal i paus.  Istället kunde de få iväg ett avslut och lite turligt göra 1-0 på en snabb omställning.

Efter vilan fortsatte vi att spela bra till en början, men gick återigen bort oss på en kontring där målvakten Jack Tromp drog ner en spelare med rött kort och straff som följd. Straffen satte de säkert i mål bakom inhoppande Farid Razwan och 2-0 var ett faktum.

Vi skapade en hel del lägen framåt, fast orkade inte riktigt under 90 minuter. Deras tredje skott resulterade nämligen också i mål.

Trots allt tycker jag att vi ska ta med oss den första halvleken som var fantastisk på många sätt, såväl försvars- som anfallsmässigt. Vi hade många unga som visade framfötterna både från A-laget och U19, och dessa definitivt blir att räkna med i framtiden.

Allra bäst på planen var vår yngste spelare Alan Asaad, född 1998 och dominant på mittfältet matchen igenom.

Text: Michael Lindholm

FAKTA

FK Bosna – IFK Malmö 3-0 (1-0)
Arena: Olympiafältet, konstgräs.
Publik: 100.
Domare: Uppgift saknas.
Mål: 1-0 (12) Iman Mohabat Nia, 2-0 (60) Jason Johnson (straff), 3-0 (65) Zlatan Softic.
Assist:
Varningar, FK Bosna: Uppgift saknas.
Varningar, IFK Malmö: Alan Asaad (22).
Utvisningar, FK Bosna:
Utvisningar, IFK Malmö: Jack Tromp (60).

Startelvan (4-3-3): 1. Jack Tromp – 3. Ahmedin Sudic (lk), 14. Oscar Persson, 5. Evvel Husic, 6. Dardan Burrniku – 4. Alan Asaad, 10. Mohammad El-Kayed, 17. Simon Kralj – 7. Otto Sztojka,  22. Hamza El Mohamad, 20. Ali Hasan. Avbytare: 19. Farid Razwan (Jack Tromp 60)*, 13. Mohamed Rahmé (Simon Kralj 70), 9. Mohanad Muayad Al-Saadi (Oscar Persson 80).
 
Byten
(60) Farid Razwan in, Jack Tromp ut*
(70) Mohamed Rahmé in, Simon Krajl ut
(80) Mohanad Muayad Al-Saadi in, Oscar Persson ut

Ledare: Anes Mravac (tränare). Abdel-Rahman Shalaby (assisterande tränare)

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Jack Tromp).

IFK Malmö började med boll: Nej

Matchen spelades 2×45 minuter.

FOTNOT. FK Bosnas 2-0-mål föll på straff efter att IFK Malmö-målvakten Jack Tromp fällt hemmalagets Iman Mohabat Nia. Tromp fick dessutom rött kort och ersattes i målet av utespelaren Farid Razwan. Eftersom det var en träningsmatch kom också lagen överens om att IFK skulle få fortsätta med fullt manskap.