Inför IFK Osby – IFK Malmö

Ulf Larsson-tränade division 3-klubben IFK Osby står på tur för IFK Malmö, som på lördagen gör sitt tredje framträdande under 2015.

Ifkmalmo.se ringde upp tränaren Björn Ågren för att höra hans syn på årets första kamratderby och statusen i laget.

– Utgångsläget inför matchen är bra och i stort sett hela spelartruppen finns att tillgå. På sistone har vi enbart fokuserat på den defensiva biten och det märks i det offensiva spelet där vi ännu är lite osynkroniserade, säger Björn Ågren.

– Senast mot IS Halmia var försarsspelet nästan hundraprocentigt och det vill vi gärna följa upp i denna tillställning.

Vad vet ni om IFK Osby?

– Att det är ett starkt lag som liksom vi kvalade till division 2 under fjolåret. De tränas också av Ulf Larsson som är ett välkänt namn i Skånefotbollen.

– De har mött några av våra seriekonkurrenter i vinter och gjort det bra, så vi är beredda på motstånd. Fast samtidigt tycker jag att vi skall ha bättre fart i oss även om det ännu är tidigt på säsongen.  

Men ett antal namn är indisponibla, däribland båda målvakterna Daniel Pode och Henrik Bäckström?

– Ja, vi har några killar som saknas på grund av skador, sjukdomar eller andra anledningar. Men truppen är ändå så pass stark att det inte ska vara någon fara. Och vi kommer att testa tre spelare i denna match.

De som testas är:  

* Målvakten Jack Tromp.
– Han tillhör vårt U19-lag och har tränat med oss under vintern. Det är en spännande kille med bra reflexer, stort hjärta och dessutom orädd.

* Anfallaren Saban Pehilj.
– En spelare som senast representerade Prespa Birlik. Han är en stor och stark så kallad powerforward, bland annat med meriter från bosniska högstaligan.

* Anfallaren William Tonji Ngounou.
– William är en rutinerad kille som spelat för Niger i afrikanska mästerskapen. Är stark, snabb och målfarlig, samt inte minst en bra karaktärsspelare.  

Avspark sker klockan 13.00 på Osby IP.

Truppen: Jack Tromp – Adriano Kalisiak, Ahmedin Sudic, Alan Asaad, Andreas Persson, Anton From, Armin Pasagic, Damir Becirovic, Dardan Burrniku, Evvel Husic, Fredrik Jönsson, Jatto Camara, Mohammad El-Kayed, Saban Pehilj (provspelare från KSF Prespa Birlik), Simon Kralj, William Tonji Ngounou (provspelare från Bosnien Hercegovina SK). Ledare: Malik Sesay och Björn Ågren.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm