Inför FC Höllviken – IFK Malmö

En knapp månad är nu allt som återstår till premiären för IFK Malmö som på söndagen matchar borta mot Anders Grimberg-tränade division 1-nykomlingen FC Höllviken.
– Det blir en riktig värdemätare, säger tränare Björn Ågren.

Senast tog "gulingarna" sin första triumf för året då det blev komfortabla 4-1 i hemmamötet med Hyllie IK från trean. Grimbergs Höllviken väntas dock bjuda på ett helt annat motstånd och särskilt om de inte helt optimala förutsättningarna finns i åtanke.

– Veckans träningar har störts av sjukdomar och skador, därför kommer vi att matcha sparsamt för att inte slita för hårt på spelarna. Det är ju trots allt bara en månad till seriepremiären, konstaterar Ågren och fortsätter.

– Vi hoppas i varje fall att vi kan vara lika noggranna i vårt försvarsspel som mot Hyllie.

Andreas Persson (bortrest), Damir Becirovic (studier), Daniel Nilsson (sjuk) och Jörgen Nilsson (fortsatt rehab) missar matchen.

Avspark sker klockan 13.30 på Höllvikens IP.

Truppen: Henrik Bäckström, Jack Tromp – Adriano Kalisiak, Ahmedin Sudic, Alan Asaad, Anes Mravac (lk), Anton From, Armin Pasagic,  Dardan Burrniku, Demokrat Maxhuni (provspelare), Evvel Husic, Filip Widman, Fredrik Jönsson, Martin Ingelsson, Mohammad El-Kayed, Tobias Rosenlind, Simon Kralj, William Tonji Ngounou (provspelare från Bosnien Hercegovina SK). Ledare: Malik Sesay och Björn Ågren.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.

Text: Michael Lindholm