Damerna vidare i DM

IFK Malmös damlag behövde minst oavgjort i den sista matchen för att ta sig vidare från gruppspelet i DM och klarade av det genom 0-0 mot Furulunds IK. Därmed är ”gulingarna” klara för åttondelsfinal.

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

En jämn match med en handfull chanser för båda lagen. Blåsten underlättade inte för något skönspel, men vi hade en inställning som tog oss vidare från gruppspelet som etta och nu väntar åttondelsfinal onsdagen den 13 maj.

Text: Michael Lindholm

FAKTA

IFK Malmö – Furulunds IK 0-0 (0-0)
Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.
Publik: 40.
Domare: Dijana Atalic, Malmö.
Mål:
Assist:
Varningar, IFK Malmö:
Varningar, Furulunds IK:
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Furulunds IK:

Startelvan, första halvlek (4-2-3-1): 18. Fredrik Wihdén – 12. Josefin Norlén, 5. Naghme Marjai, 6. Emma Dahlstrand, 3. Camilla Bergström – 4. Ida Lagerqvist, 8. Malin Tufvesson – 16. Frida Emanuelsson (lk), 11. Helena Matkovic, 7. Lina Rosenkvist – 10. Therese Broddesson. Avbytare: 9. Caroline Möller (Josefin Norlén 29), 13. Jenny Svensson (Therese Broddesson 40), 15. Nathalie Akyea Agyekum.

Startelvan, andra halvlek (4-2-3-1): 18. Fredrik Wihdén – 9. Caroline Möller, 5. Naghme Marjai, 6. Emma Dahlstrand, 3. Camilla Bergström – 4. Ida Lagerqvist, 8. Malin Tufvesson – 11. Helena Matkovic, 13. Jenny Svensson, 7. Lina Rosenkvist – 16. Frida Emanuelsson (lk). Avbytare: 10. Therese Broddesson, 12. Josefin Norlén, 15. Nathalie Akyea Agyekum.

Byten
(29) Caroline Möller in, Josefin Norlén ut
(40) Jenny Svensson, Therese Broddesson ut

Ledare: Stefan Björkegren (huvudtränare), Olle Nilsson (tränare).
 
Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor (Fredrika Wihdén).
 
Matchens lirare: Lina Rosenkvist.

Furulunds IK
Matchdräkt: Svarta tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.
 
IFK Malmö började med boll: Nej.
 
Speltid, första halvlek: 45.01.
Speltid, andra halvlek: 45.10.