IFK Malmö i nytt gymnasiesamarbete

Toppsatsande division 2-klubben IFK Malmö inleder ett samarbete med organisationen Malmö gymnasiefotboll mot våld och rasism, vilken har bedrivit breddverksamhet på tio gymnasieskolor i Malmö under fyra års tid.  
 
Tillsammans ska vi kunna fördjupa, utveckla och stimulera fotbollsutövandet för unga spelare i Malmö. På detta sätt vill vi stärka idrotten på alla nivåer i Malmöregionen.
 
Utöver sjumannaturneringar kommer de aktiva också att delta vid seminarier, föreläsningar och workshops om värdegrundsfrågor med enheten Pedagogisk Inspiration Malmö (Grundskoleförvaltningen). Hit hör bland annat diskussioner rörande våld, rasism och mobbning.
 
Medverkande gymnasieskolor: Agnesfrids gymnasium, Pauliskolan, Praktiska Malmö City, Värnhemsskolan, NTI-gymnasiet, Bernadottegymnasiet, Praktiska Limhamn, Design & Construction College, Universitetsholmens gymnasium samt Byggymnasiet.
 
Vi hälsar Malmö gymnasiefotboll mot våld och rasism välkomna till den gula familjen och ser med spänning fram emot ett fördjupat samarbete. 

Text: Leif Boregren & Daniel Dimitrijevic