IFK Malmö studsade tillbaka

Den inte helt lyckade insatsen i Höllviken visade sig vara en tillfällighet för toppsatsande division 2-nykomlingen IFK Malmö som studsade tillbaka rejält och spelade oavgjort, 1-1 (1-0), i lördagens träningsmatch borta mot Höganäs BK.

En bra genomförd match. Vi startade i ett rasande tempo där Höganäs inte alls hann med. Aggressivt försvarsspel, samtidigt som vi hade ett varierande, snabbt och rörligt anfallsspel som gjorde att vi kunde trycka tillbaka motståndet rejält och skapa chanser. Vi tog ledningen på en snygg frispark av Armin Pasagic och dominerade första halvlek.

Under den andra akten satte de hög press och vi tvingades till längre spel med en hård motvind, men vi hanterade det bra ändå. De lyfte bara långt som renderade i inlägg och några halvchanser, men vi fortsatte hålla oss till vårt och vaskade fram tre frilägen som borde ha gett ett avgörande. Dessvärre sjabblade de på något sätt in en hörna och matchen slutade 1-1.

Ett steg framåt var detta och vi fortsätter titta fram i vårt lagbygge, IFK ska bli bra igen.

Text: Malik Sesay, huvudtränare.

Statistik och mer utförlig fakta kommer senare.