IFK Malmö slog seriekonkurrent

IFK Malmö tycks vara på väg mot formen. I den näst sista träningsmatchen före division 2-starten besegrade nykomlingen seriekonkurrenten Torns IF med 2-1 (1-0) på bortaplan. Detta efter mål av Armin Pasagic och Simon Kralj.

Ytterligare ett kliv framåt tog vi i denna match där vi mötte Torns IF som blev tvåa i division 2 Västra Götaland förra säsongen. Det är ett mycket bra lag med fart och kraft som vi till kunde besegra knappt, men ändå välförtjänt, 2-1.

Framför allt gladdes man åt de linjer som syntes i vårt offensiva spel, snabba kombinationer, stor löpvilja och rörlighet. När detta fungerar är vi svåra att hantera och det syntes tydligt i torsdagens match.

Vårt defensiva arbete och ansvar för laget i de roller man har fått fungerar bra just nu, fast kan slipas på lite bättre. Vi är dock starka bakåt när vi spelar aggressivt precis som vi pratat om.

För övrigt härligt att se Daniel Pode och Tobias Rosenlind tillbaka på banan igen. Det spetsar till konkurrensen ytterligare i truppen, vilket aldrig är fel och det ger ett härligt huvudbry för mig som tränare.

Men vi ska inte dra för stora växlar av en träningsmatch utan vi jobbar vidare för att förbättra detaljer inför serien, dock en fin skalp att ta mot Torn som blir tufft att tas med när allvaret drar igång. Därför tar vi inte heller ut något i förskott även om vi vet att hundraprocentigt arbete ger resultat. 

Forza "di gule"!

Text: Malik Sesay, huvudtränare

FAKTA

Torns IF – IFK Malmö 1-2 (0-1)
Arena:
Tornvallen, konstgräs.
Publik: 30.
Domare: Daniel Gorgievski, Lund, Dino Demo, Landskrona, Karl-Johan Bengtsson, Lund.
Mål: 0-1 (36) Armin Pasagic (hörna direkt i mål), 0-2 (55´1) Simon Kralj, 1-2 (90) Patrik Östlund.
Assist: 0-2 Mohammad El-Kayed (passning).
Varningar, Torns IF: Uppgift saknas.
Varningar, IFK Malmö: Alan Asaad (16), Mohammad Al-Kayed (55´3)
Utvisningar, Torns IF:
Utvisningar, IFK Malmö:

Startelvan (4-3-3): 18. Daniel Pode (lk, 45-90+1) – 6. Adriano Kalisiak, 5. Anes Mravac (lk, 0-45), 22. Evvel Husic, 11. Anton From –  17. Alan Asaad (balans), 8. Armin Pasagic (offensiv), 14. Fredrik Jönsson (balans) – 13. Martin Ingelsson, 10. Saban Pehilj, 15. Mohammad El-Kayed. Avbytare: 4. Damir Becirovic (Anes Mravac 46), 19. Tobias Rosenlind (Alan Asaad 46), 20. Simon Kralj (Martin Ingelsson 46), 7. Dardan Burrniku (Anton From 55´2), 12. Hamza El Mohamad (Saban Pehilj 60).

Byten
(46) Tobias Rosenlind in, Alan Asaad ut
(46) Damir Becirovic in, Anes Mravac ut
(46) Simon Kralj in, Martin Ingelsson ut
(55) Dardan Burrniku  in, Anton From ut
(60) Hamza El Mohamad in, Saban Pehilj ut

Ledare: Malik Sesay (huvudtränare), Björn Ågren (tränare)

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/Svarta långbyxor/svarta strumpor (Daniel Pode)

Torns IF
Matchdräkt: Orangea tröjor/svarta byxor/orangea strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Ledare: Richard Ringhov (tränare).

IFK Malmö började med boll: Ja

Speltid, första halvlek: 45.00.
Speltid, andra halvlek: 46.00