U19 enkelt vidare i DM

En dryg halvtimme i andra halvlek var allt som IFK Malmös U19 behövde för att vinna sextondelsfinalen i DM mot IFK Hässleholm med hela 5-0 (0-0).

Anes Mravac, tränare för IFK Malmös U19:

Vi var förberedda på en mycket tuff match då vi gästades av ett IFK Hässleholm som spelar i en serie högre än oss, det vill säga division 1 södra elit. Dessutom har de ett par spelare som kontinuerligt matchar med deras representationslag i tvåan.

De första 30 minuterna kändes jämna. Vi visste att IFK Hässleholm skulle vara vasst i omställningsspelet och gästerna skapade också någon halvchans, samtidigt som vi brände tre hundraprocentliga lägen.

Efter minut 30, och framför allt andra halvlek, stängde vi deras omställningar fullständigt och de hade överhuvudtaget svårt att ta sig över mittplan på grund av vår press. Vi skapade chans på chans och resultatet 5-0 känns därför mer än rättvist.

Tilläggas skall att vi gjorde fem vackra mål och att vi spelade en jättefin teknisk fotboll med mycket variation. I dag var vi fysiskt, tekniskt och taktiskt överlägsna våra motstånd.

Ett stort plus till alla som hjälpte oss från A-truppen som tog denna match seriöst och totaldominerade. Dylan Gomli på högerkanten var en ständig fara för motståndarnas försvar, men även Ali Hasan på den andra kanten.

Text: Michael Lindholm

FAKTA

IFK Malmö – IFK Hässleholm 5-0 (0-0)
Arena: Malmö Stadion plan 10, konstgräs.
Publik: 30.
Domare: Igno Andovski, Malmö.
Mål: 1-0 (55) Dylan Houssein Karim Maroof Gomli, 2-0 (67) Mohammad El-Kayed, 3-0 (75) Ali Hasan, 4-0 (85) Hamza El Mohamad (straffretur), 5-0 (89) Ali Hasan
Assist: 2-0 Ali Hasan, 3-0 Mohammad El-Kayed, 5-0 Mohammad El-Kayed
Varningar, IFK Malmö: Hamza El Mohamad (60).
Varningar, IFK Hässleholm: Malte Nilsson (25), Shpetim Emini (48).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, IFK Hässleholm:

Startelvan (4-3-3): 32. Jack Tromp – 16. Mohanad Al-Saadi, 5. Evvel Husic, 4. Oscar Persson, 2. Henrik Karpinski – 8. Alan Asaad, 9. Mohammad El-Kayed, 20. Mohamed Rahmé – 18. Dylan Houssein Karim Maroof Gomli, 10. Hamza El Mohamad (lk), 11. Ali Hasan.Avbytare: 7. Lucas D'Ambrosio (Alan Asaad 75), 6. Sajjaad Abbas (Dylan Houssein Karim Maroof Gomli 80), 17. Farid Razwan (Mohamed Rahmé 80).

Byten
(75) Lucas D'Ambrosio in, Alan Asaad ut
(80) Farid Razwan in, Mohamed Rahmé ut
(80) Sajjaad Abbas in, Dylan Houssein Karim Maroof Gomli ut

Ledare: Anes Mravac (tränare), Abdel-Rahman Shalaby (assisterande tränare)

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Jack Tromp).

Matchens lirare: Dylan Houssein Karim Maroof Gomli.

IFK Malmö började med boll: Nej.  

Matchen spelades 2×45 minuter.

FOTNOT.Hamza El Mohamad missade först sin straff i 85:e minuten innan han satte returen fram till 4-0. En straff som uppstått sedan en IFK Hässleholm-spelare tagit bollen med handen inne i straffområdet.