Henke nätade mot IFK Malmö

Division 2-nykomlingen IFK Malmö åkte som väntat på en riktig överkörning i vänskapsmatchen hemma mot allsvenska Helsingborgs IF. Men det som överraskade desto mer var att HIF-managern Henrik "Henke" Larsson gjorde ett inhopp med 25 minuter kvar och fastställde slutsiffrorna till 7-1 (2-1).

Jippomatchen mot HIF var en trevlig tillställning mot ett mycket kvalificerat motstånd, och det skulle visa sig bli övermäktigt till slut. ""Men det var skoj för grabbarna att få känna på högsta ligan och trots de många matcherna i benen gjorde vi det helt okej.

Text: Malik Sesay, huvudtränare
Foto: Senad Honic (kommer senare)

FAKTA

IFK Malmö – Helsingborgs IF 1-7 (1-2)
Arena
: Malmö IP, konstgräs
Publik: 150.
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö, Daniel Gorgievski, Lund, Simon Kristensson, Ystad.
Mål: 1-0 (6) Alan Asaad, 1-1 (18) Mohamed Ramadan, 1-2 (22) Anton Kinnander, 1-3 (47) Darijan Bojanic, 1-4 (71) Tobias Tönnerberg, 1-5 (74) Darijan Bojanic, 1-6 (80) Anton Kinnander, 1-7 (85) Henrik Larsson.
Assist: 1-0 Saban Pehilj.
Varningar, IFK Malmö:
Varningar, Helsingborgs IF:
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, Helsingborgs IF:

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-3-3): 1. Henrik Bäckström – 6. Adriano Kalisiak, 4. Damir Becirovic (lk, 45-90), 16. Filip Widman (lk, 0-45), 7. Dardan Burrniku – 19. Tobias Rosenlind (balans), 8. Armin Pasagic (offensiv), 14. Fredrik Jönsson (balans) – 15. Mohammad El-Kayed, 17. Alan Asaad, 10. Saban Pehilj. Avbytare: 11. Anton From (Armin Pasagic 46), 12. Daniél Nilsson (Fredrik Jönsson 46), 22. Evvel Husic (Filip Widman 46), 21. Björn Ågren (Alan Asaad 60), 3. Tevin Kristiansen (Adriano Kalisiak 65), 20. Lucas D'Ambrosio (Tobias Rosenlind 65), 32. Jack Tromp (målvakt, Henrik Bäckström 65), 18. Daniel Pode (målvakt). 

Byten
(46) Anton From in, Armin Pasagic ut
(46) Daniél Nilsson in, Fredrik Jönsson ut
(46) Evvel Husic in, Filip Widman ut
(60) Björn Ågren in, Alan Asaad ut
(65) Jack Tromp in, Henrik Bäckström ut
(65) Lucas D'Ambrosio in, Tobias Rosenlind ut
(65) Tevin Kristiansen in, Adriano Kalisiak ut

Ledare: Malik Sesay (huvudtränare), Björn Ågren (spelande tränare).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkter: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/vita strumpor (Henrik Bäckström & Jack Tromp).

Helsingborgs IF (4-4-2): Matthew Pyzdrowski – Jesper Björkman, Peter Larsson, Frederik Helstrup Jensen, Fredrik Widlund – Mattias Lindström, Astrit Ajdarevic, Darijan Bojanic, Emmanuel Boateng  – Mohamed Ramadan, Anton Kinnander. Avbytare: Gustav Jarl (Peter Larsson 46), Henrik Larsson (Mattias Lindström 66), Niklas Svensson (Frederik Helstrup Jensen 66), Tobias Tönnerberg (Emmanuel Boateng 66).

Byten
(46) Gustav Jarl in, Peter Larsson ut
(66) Henrik Larsson in, Mattias Lindström ut
(66) Niklas Svensson in, Frederik Helstrup Jensen ut
(66) Tobias Tönnerberg in, Emmanuel Boateng ut

Ledare: Henrik Larsson (spelande tränare/manager).

Matchdräkt: Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/ljusgröna strumpor (Matthew Pyzdrowski).
 
IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.00.
Speltid, andra halvlek: 45.00.